fbq
madonna

Madonnan kotoa löytyi miljoonien eurojen arvoinen vohkittu taideaarre! Ranskalaiset vaativat teosta takaisin

Poptähti Madonna osti New Yorkissa vuonna 1989 taideteoksen, jonka epäillään olevan ensimmäisessä maailmansodassa vuonna 1918 Ranskasta kadonnut taideaarre. Madonnan kerrotaan pulittaneen taulusta reilut 1,1 miloonaa euroa.

Jerome-Martin Langlois ikuisti Diana ja Endymion -taideteokseensa roomalaisen jumalattaren Dianan, joka katsoo Endymioniin ihastuneena. Kaksikon välissä on rakkauden jumala Amor. Kankaalle tehty uusklassinen öljyvärimaalaus on vuodelta 1822.

Uskomaton muodonmuutos - tältä Madonna näyttää nykyään

Diana
Tällaisen taideteoksen Madonna omistaa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Teos oli 1900-luvun alussa Pohjois-Ranskassa sijaitsevan Amiens-nimisen kaupungin museon taidekokoelmissa. Nyt kyseisen kaupungin pormestari on lähestynyt Madonnaa vienolla pyynnöllä. Kaupunkilaiset ovat pyytäneet Madonnaa lainaamaan maalausta, sillä Amiens on ehdolla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2028.

Madonna lähtee maailmankiertueelle myöhemmin tänä vuonna. Hänellä on keikka myös Pariisissa, joten Amiensin taideväki otaksuu, että popin kuningatar voisi tuoda taulun lainaan tullessaan Ranskaan.

Amiensin kaupungin pormestari Brigitte Foure on todennut somevideolla, että kaupunki ei syytä Madonnaa mitenkään taideaarteen haalimisesta omiin kokoelmiinsa. Kaupunki toivoo, että taulu saataisiin kuitenkin Ranskaan näytille mahdollisen kultuuripääkaupunkivuoden kunniaksi.

Pormestari uskoo, että teos oli alun perin esillä Louvren taidemuseossa Pariisissa, ja se lainattiin Amiensiin. Kuitenkin taideteoksen jäljet katosivat vuoden 1918 pommituksissa.

Lähde: Sky News