fbq
madeleine mccann

Madeleine McCannin ruumiin etsinnät alkoivat - katso kuvat

Kate ja Gerry McCannin tytär Madeleine McCann katosi Portugalissa perheen hotellihuoneesta vuonna 2007.

Kate ja Gerry huomasivat kesken ravintolaillan, että heidän kolmevuotias tyttärensä on kadonnut Praia da Luzissa sijaitsevan lomahotellin huoneesta jäljettömiin. 

Vanhemmat olivat aivan lähistöllä alle 100 metrin päässä illastamassa ystäväperheen kanssa. Kaksossisarukset Amelia ja Sean olivat myös mukana lomalla ja nukkuivat samassa huoneessa Madeleinen kanssa.  

Madeleine on edelleen kateissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nyt portugalilaiset viranomaiset ovat aloittaneet Madeleinen ruumiin etsinnät Barragem do Araden patoaltaalla. Allas sijaitsee noin 45 minuutin ajomatka päässä Madeleinen katoamispaikasta.

Tutkintaan osallistuu myös Ison-Britannian ja Saksan poliiseja. Alueelle on julistettu lentokielto noin kaksi päivää kestävien etsintöjen ajaksi. 

Uutuusdokumentti Madeleine McCannin mysteeristä: uutta näyttöä saksalaismiehen syyllisyydestä

Madeleine McCannin ruumiin etsinnät

Portugalin viranomaiset nimesivät saksalaisviranomaisten pyynnöstä Christian Brücknerin viralliseksi epäillyksi tapaukseen liittyen noin vuosi sitten. Saksalaiset viranomaiset kertoivat, että he uskovat Madeleinen kuolleen.

Brücknerin nimi nousi esille jo kaksi vuotta aiemmin. Mies liikuskeli Madeleinen katoamisen aikoihin Algarven alueella, ja hänet on aiemmin tuomittu seksuaalirikoksista. Hän istuu parhaillaan vankilassa raiskauksesta ja murhasta tuomittuna.

Brückner oli raiskannut ja murhannut 72-vuotiaan naisen Praia da Luzissa. Tekopaikka oli siis sama kylä, jossa Madeleine yöpyi katoamisiltana 18 kuukautta myöhemmin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Daily Mailin mukaan Brückner oli liikkunut patoaltaan lähistöllä Madeleinen katoamisen aikoihin. 

Uusi käänne Madeleine McCannin tapauksessa! Puolalaistytön DNA-tulokset valmistuivat

Sukeltajat olivat tutkineet Barragem do Araden allasta myös aiemmin vuonna 2008. 

Nämä etsinnät ovat siitä merkittäviä, että portugalilaispoliisit ovat viimeksi suorittaneet yhtä laajat etsinnät lähes 10 vuotta sitten, vuonna 2014.

Silloin Madeleinen ruumista etsittiin katoamispaikan läheltä, Praia da Luzissa.

Madeleine McCannin ruumiin etsinnät

Daily Mailin lähteen mukaan poliisi ei kuitenkaan ole löytänyt uusia todisteita jotka olisivat johtaneet etsintöihin, vaan he haluavat vielä tarkistaa alueen varmuuden vuoksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Saksalaissyyttäjät ovat viime vuonna nostaneet syytteet Brückneria vastaan seksuaalirikoksista, joita epäillään tapahtuneen vuosien 2000-2017 välillä Algarvessa, jossa Madeleine katosi.

Saksalaissyyttäjät eivät kuitenkaan ole edenneet syytteiden nostamisen suhteen liittyen Madeleinen katoamiseen. Syyttäjät ovat siis yrittäneet tuoda Madeleinen tapauksen tutkinnan Saksaan.

Huhtikuun 20. päivänä Daily Mail -sivusto kertoi uudesta, merkittävästä käänteestä liittyen Madeleinen katoamiseen.

Järkyttävä käänne Madeleine McCannin tapauksessa

Uutissivuston mukaan saksalainen tuomioistuin oli linjannut, että saksalaisilla syyttäjillä ei ole toimivaltaa syyttää Brückneria Madeleinen katoamisesta.

Braunschweigin tuomioistuimen päätös tarkoittaa sitä, ettei Brückneria enää virallisesti epäillä Madeleinen katoamisesta Saksassa.

Madeleine McCannin ruumiin etsinnät

Madeleine McCannin katoamisesta tasan 15 vuotta – ratkeaako mysteeri koskaan? Virallinen epäilty on nyt nimetty - lue tuoreimmat käänteet

Brücknerin asianajaja Friedrich Fulscher sai siis oikeuden hylkäämään Brücknerin syytteet. Brückner on aiemmin vakuuttanut syyttömyyttään eri medioille.

– Braunschweigin aluetuomioistuin ilmoitti 19. huhtikuuta 2023 tekemässään päätöksessä, ettei sillä ollut toimivaltaa Christian B:tä vastaan esitettyyn syytteeseen, ja kumosi hänen pidätysmääräyksensä, Fulscher kertoi Daily Mailille.