fbq
kruununprinsessa Victoria, kuningas kaarle kustaa

Loukkaantuiko Victoria? Kaarle Kustaa korjaili möläytystään

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa olisi halunnut, että hänen ainoasta pojastaan, prinssi Carl Philipistä olisi tullut seuraava kuningas. Kaarle Kustaa antoi kohulausunnon tuoreessa tv-haastattelussa.

Hän viittasi puheissaan vuoteen 1980, jolloin voimaan astui Ruotsin perustuslakiuudistus, joka teki kuninkaan vanhimmasta lapsesta, prinsessa Victoriasta, kruununperijän.

Ruotsissa on spekuloitu, pahoittiko kruununprinsessa Victoria mielensä isänsä kohulausunnosta, joka viittasi siihen, että kuningas on näihin päiviin saakka ollut sitä mieltä, että kruununperijänä olisi pitänyt olla esikoisen sijaan perheen ainoa poika.

Ainakin Victoria ja Kaarle Kustaa ovat sittemmin edustaneet aurinkoisina yhdessä. Isä ja tytär on ikuistettu kuviin vastikään hiihtoladulla.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ruotsin hovin perheskandaali: Kaarle Kustaa ei koskaan hyväksynyt Victorian kruununperijyyttä - paljonpuhuvat kuvat isän ja tyttären väleistä

Kaarle Kustaa korjailikin sittemmin hovin tiedotteessa sanomisiaan.

– Minua on sattunut syvästi, kun olen jälkikäteen lukenut kommentteja, joissa väitetään, etten tukisi tytärtäni kruununprinsessa Victoriaa Ruotsin valtaistuimen perillisenä.

– Haastatteluvastauksiani ei pidä tulkita kritiikkinä naisvaltaista valtaistuinta tai kruununprinsessa Victoriaa kohtaan. Nainen valtaistuimella on minulle itsestäänselvyys. Kruununprinsessa on seuraajani. Hän on poikkeuksellinen voimavara minulle, perheelleni ja maallemme. Olen ylpeä hänestä ja hänen väsymättömästä työstään Ruotsin hyväksi, päivityksessä todetaan.

Oho, Ruotsin kuningas teki järeän päätöksen - jätti prinsessa Madeleinen puille paljaille

Myös prinssi Carl Philip on kommentoinut ytimekkäästi isänsä tekosia Expressenille.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tuen isäni lausuntoa ja isosiskoani, Carl Philip summasi lehdelle.