fbq
Ulkomaat
31.12.2021 21:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press
Hollywoodin sankarit
Leonardo DiCaprio esti humalaisen hukkumasta, Benedict Cumberbatch sankarina Lontoon kaduilla – Hollywood-tähdet ovat myös pelastajia
Ulkomaat
31.12.2021 21:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press

Oscar-palkittu näyttelijä Leonardo DiCaprio, 46, toimi urhoollisesti vuosi sitten, kun hän pelasti miehen merihädästä.

Tähti oli ystävineen joulukuussa Saint-Barthélemyn vesillä Karibianmerellä, kun he saivat luksusjahdilleen avunpyynnön toiselta veneeltä, jonka matkustaja oli pudonnut mereen.

Leon alus oli ainoa, joka vastaanotti hätäkutsun ja tietysti lähti apuun.

Leonardo DiCaprio

Lue myös: Jeff Bezosin tyttöystävä haltioitui Leonardo DiCapriosta! Hämmentävä flirttailuvideo leviää – miljardööriltä hurja kuitti: uhkasi työntää leffatähden jyrkänteeltä!

Humalainen laivasta pudonnut mies löytyi juuri ennen rankkaa myrskyä. Matkassa oli myös onnea, sillä hätäkutsun lähettänyt kapteeni arvioi miehen selviytymismahdollisuuksien olleen häviävän pienet keskellä aavaa merta. Miehen kerrotaan ajelehtineen tyrskyissä kaikkiaan 11 tuntia ennen pelastumistaan. Hän oli pudonnut laidan yli nautiskeltuaan liikaa alkoholia.

Lue myös: Leonardo DiCaprion kumppanit vaihtuneet tiuhaan – näyttelijähurmurin ja mallikaunottaren suhde herätti vihaa

Veti pois auton alta

Dolly Parton

Legendaarinen laulaja Dolly Parton, 75, pelasti yhdeksänvuotiaan Talia Hillin Netflix-sarja Christmas on the Squaren kuvauksissa. Lavasteiden lomassa liikkunut ajoneuvo lähestyi Taliaa hänen huomaamattaan.

– Yhtäkkiä joku tarttui minuun ja veti minut taaksepäin. Se oli Dolly Parton, ja olin äimistynyt. Olin shokissa, ja hän tokaisi, että ”pelastin henkesi”. Äitini oli vieressä itkien ja sanoi ”niin hän teki”, Talia kuvaili Inside Editionille.

Auttoi tulipalossa

Kate Winslet

Vuonna 2011 näyttelijä Kate Winslet, 46, teki uroteon salaman sytytettyä miljardööri Richard Bransonin talon tuleen. Richardin 90-vuotias äiti jäi Karibian miljoonataloon jumiin onnettomuuden sattuessa. Kate majaili tuolloin tiluksilla ja ehti auttaa äidin turvaan, ennen kuin liekkimeri nielaisi asumuksen.

– Kiitokset Katelle, joka auttoi äitini turvaan päärakennuksesta, Richard kiitteli.

Juusto oli tukehduttaa

Clint Eastwood

Vuonna 2014 paikallislehti The Carmel Pine Conen kannessa uutisoitiin siitä, kuinka näyttelijä Clint Eastwood, 91, sai tukehtumaisillaan olevan miehen pelastettua. Clint oli Kaliforniassa golfkisassa, kun tapahtuman johtaja Steve John alkoi kakoa kurkkuunsa jumittuneen juustopalan vuoksi. Clint nappasi miehen Heimlichin otteeseen, ja herkkupala lensi ulos hengitysteitä tukkimasta.

– Clint pelasti henkeni, John kiitteli lehtijutussa.

Haki eksyneen helikopterilla

Harrison Ford

Näyttelijä Harrison Ford, 79, on taitava lentäjä, ja hän on hyödyntänyt osaamistaan myös hengenpelastuksessa. Tasan 20 vuotta sitten 13-vuotias Cody Clawson eksyi lähellä Yellowstonen kansallispuistoa Wyomingissa. Vietettyään sateisen yön luonnon armoilla Clawson heräsi siihen, että huomasi pelastushelikopterin noutavan hänet. Ohjaksissa istui itse Harrison Ford.

”En ole sankari”

Jamie Foxx

Oscar-palkittu näyttelijä Jamie Foxx, 53, pelasti miehen palavasta autosta Los Angelesissa. Mies oli ajanut humalassa kolarin, ja auto oli syttynyt tuleen.

– En ole sankari, mutta minun piti tehdä jotakin, Jamie kommentoi tapahtunutta. Paikalta kerrottiin, että näyttelijä ei epäröinyt toimiessaan.

Esti fania rusentumasta

Tom Holland

Spider Man -elokuvien tähtinäyttelijä Tom Holland, 25, pisti vaaratilanteen poikki New Yorkissa. Fanijoukko rynni hakemaan nimikirjoituksia tähdeltä, kun väen seassa ollut nainen alkoi puristua metallitankoa vasten.

– Murskaatte hänet! Voitteko perääntyä, Tom sanoo tilanteesta kuvatulla videolla. Nainen kertoi Twitterissä tilanteen olleen järjetön ja totesi, ettei vastaavaa saisi tapahtua milloinkaan.

Karkotti kelmit

Benedict Cumberbatch

Brittinäyttelijä Benedict Cumberbatch, 45, karkotti pahantekijät Lontoon kaduilla. Nelihenkinen seurue hyökkäsi puolustuskyvyttömän lähetin kimppuun ja iski tätä pullolla päähän. Paikalla ollut Benedict hyppäsi taksin kyydistä ja karjui sakille ”häipykää” ja ”jättäkää hänet rauhaan”. Näyttelijää yritettiin lyödä, mutta hän puolustautui ja kelmit häipyivät. Taksikuski ylisti näyttelijää supersankariksi The Sun -lehdelle.

Tyrehdytti verenvuodon

John Malkovich

Yhdysvaltalaisnäyttelijä John Malkovich, 67, esti eläkeläismiestä vuotamasta kuiviin vuonna 2013. Mies kaatui hotellin edustalla ollutta rakennustelineen tankoa päin, jolloin hänen kaulastaan alkoi vuotaa verta. John sattui ensimmäisenä paikalle ja alkoi tyrehdyttää haavaa. Sivullinen kertoo Johnilla olleen hyvä tilannetaju. Näyttelijä oli rauhoitellut uhria ja varmistanut tämän pääsyn hoitoon.

Muita pelastajia:

Gerard Butler pelasti pojan hukkumasta vuonna 1997 Skotlannissa.

Amy Winehouse pelasti naisen hukkumasta vuonna 2009 Saint Lucian saarella.

Mark Harmon pelasti kaksi teini-ikäistä poikaa palavasta autosta vuonna 1996.

Jennifer Lawrence hälytti apua naiselle, joka vuonna 2012 pyörtyi hänen nurmikolleen.

Zoe Saldana hälytti apua auto-onnettomuuteen joutuneelle vanhukselle vuonna 2012.

Idris Elba auttoi kohtauksen saanutta naista teatterissa vuonna 2019.

Ryan Gosling esti naista kävelemästä autojen alle vuonna 2012.

Lähde: Insider

Tilaa Seiskan uutiskirje! »