Kuningatar Elisabet

Kuningatar Elisabetin murheellinen päivä - jättää viimeiset hyvästit Philip-rakkaalleen

Ulkomaat | 17.04.2021 13:31

Ison-Britannian kuningatar Elisabetilla, 94, on tänään (17.4.) raskas tehtävä: hän jättää viimeiset hyvästit puolisolleen, prinssi Philipille.

Prinssi Philipin hautajaiset järjestetään yksityisesti Windsorissa. Paikalla ovat vain läheisimmät perheenjäsenet ja ystävät. 

Lue myös: Perheensä hylkäämästä pojasta tuli brittihovin kiistellympiä hahmoja – prinssi Philip luopui urastaan rakkauden vuoksi 

Windsorin linna

Suuri rakkaustarina

Elisabetin ja Philipin avioliitto on kuninkaallishistorian pisin. Pariskunta avioitui marraskuussa 1947, eli yhteistä matkaa kesti peräti 73 vuotta. 

Ensikohtaaminen tapahtui jo sotavuosina Elisabetin ollessa vain 13-vuotias. On kerrottu, että teini-ikäinen kruununprinsessa rakastui ensisilmäyksellä komeaan laivaston sotilaaseen.

Lue myös: Prinssi Philip joutui sairaalahoitoon! 

Seitsemän vuotta ensitapaamisesta Elisabet ja Philip kihlautuivat perheeltään salaa. Komeat häät vietettiin brittihallitsijoiden tapaan Lontoon Westminster Abbeyssä.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip

Ylpeät isovanhemmat

Elisabetin ja Philipin ympärille kasvoi vuosien saatossa suuri perhe. Liittoon syntyi neljä lasta: Charles, Anne, Andrew ja Edward

Lue myös: Kuninkaalliset onnittelut! Prinssi Philip täyttää 99 vuotta – suuret juhlat jäävät välistä! 

Iäkkäämpinä Elisabet ja Philip nauttivat lastenlapsistaan ja lastenlastenlapsistaan. 

Kuningatar Elisabet, prinssi Philip, George, Charlotte, Louis, Isla, Savannah, Mia, Lena

Koronapandemian vuoksi Philip ei ehtinyt tavata kahta nuorimmaista lastenlastenlastaan, prinsessa Eugenien August-poikaa ja Zara Tindallin Lucasia.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!