fbq
Ulkomaat
25.11.2021 14:11
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
kruununprinsessa Victoria
Kruununprinsessa Victoria juhli mielettömän upeassa iltapuvussa - jätti varjoonsa tyyli-ikonin Espanjan kuningattaren
Ulkomaat
25.11.2021 14:11
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Tukholman Kuninkaanlinnassa nähtiin keskiviikkona (24.11.) upeaa pukuloistoa kuningas Kaarle Kustaan isännöimillä juhlapäivällisiä. Kunniavieraina oli Ruotsissa valtiovierailulla oleva Espanjan hallitsijapari Felipe ja Letizia.

Lue myös: Vau! Kruununprinsessa Victoria edusti jälleen suomalaisluomuksessa - lehdistö vitsaili prinsessa Sofian Batman-hatusta

Ruotsin kuninkaalliset
Juhlimassa oli Ruotsin sekä Espanjan kuningasperheen jäseniä ykköset yllään.

Ruotsin kuningasperheestä paikalla olivat kuninkaan lisäksi kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria ja puoliso prinssi Daniel sekä prinssi Carl Philip ja puoliso prinsessa Sofia.

kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel, prinssi Carl Philip. prinsessa Sofia
Vickanin upea kukallinen leninki erosi boheemilla tyylillään Sofian klassisen veistoksellisesta valkoisesta asusta.

Victoria keräsi katseita upeassa kukkakuosisessa iltapuvussaan. Leninki on ruotsalaisen couture-suunnittelijan Frida Jonsvensin käsialaa. Victoria on saanut upean asunsa 10-vuotishääpäivälahjaksi. Kutreillaan Victorialla oli isoäitinsä prinsessa Sibyllan diadeemi, jossa sädehtivät vedensiniset jalokivet.

kruununprinsessa Victoria
Victorian asun kruunasi kaunis diadeemi.

Prinsessa Sofia juhli vartaloaan imartelevassa, valkoisessa Safyaa-merkkisessä iltapuvussa. Kutreillaan Sofialla oli kuningasparilta häälahjaksi saatu helmikoristeinen tiara.

Sofia puolisoineen pääsi tällä kertaa nauttimaan juhlahumusta. Edelliset kuninkaan juhlapäivälliset hän jätti väliin pikkulapsiperhearjen vuoksi.

prinsessa Sofia
Sofian iltapuvun katseenvangitsijana oli koristeleikkaus olalla.

Kuningatar Silvia oli pukeutunut kullanhohtoiseen iltapukuun, jonka paitamalliseen koristeelliseen yläosaan kuului kilpikonnakaulus. Kutreillaan kuningatar kantoi kameekoristeista diadeemia, joka nähtiin viimeksi kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin häissä vuonna 2010.

Lue myös: Tuoreet kuvat sairastelleesta kuningatar Elisabetista hämmentävät: monarkin kädet ovat violetit!

kuningatar Letizia, kuningatar Silvia
Kuningatar Letizia luotti asussaan tummansiniseen, kuningatar Silvia kullanhohteiseen.

Kuningatar Letizia hurmasi tummansinisessä iltapuvussa, jossa oli suuri kellohelma. Letizialla oli myös hyvin koristeellinen diadeemi kutreillaan.

kruununprinsessa Victoria
Isoäidin tiara sinisine jalokivineen sai koristaa naapurimaan kruununprinsessan päätä.

Kaarle Kustaan ökykekkereille oli kutsuttu 89 vierasta. Mukana oli silmäätekeviä muun muassa politiikasta, elinkeinoelämästä, tieteestä, Espanjan delegaatiosta ja lisäksi hovin työntekijöitä.

Lue myös: Kruununprinsessa Victoria säteili upeassa iltapuvussa - tapasi presidentti Sauli Niinistön

Juhlapuheessaan Kaarle Kustaa ylisti pitkää ystävyyttä Espanjan kuningashuoneen kanssa. Kuningas kertoi, että hänellä ja kuningattarella on yhä kotonaan Drottningholmin linnan olohuoneessa Espanjan kruunupäältä saatu lahja. Kuningas Felipen isoisä, kuningas Alfonso, lahjoitti Kaarle Kustaalle jättimäisen sahraminkeltaisen maton takavuosina.

- Tuo matto muistuttaa minua pitkästä ystävyydestämme joka päivä, Kaarle Kustaa sanoi.
 

Lähde: Svensk Damtidning