fbq
Ulkomaat
19.11.2021 15:29
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
kuningatar elisabet
Tuoreet kuvat sairastelleesta kuningatar Elisabetista hämmentävät: monarkin kädet ovat violetit!
Ulkomaat
19.11.2021 15:29
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Kuningatar Elisabet, 95, on parhaillaan sairauslomalla, jota jatkettiin venähtäneen selän vuoksi. Kuningatar onkin terveysongelmiensa vuoksi joutunut perumaan työtehtäviään.

Lue myös: Lääkärit, kansa ja läheiset huolissaan – kestääkö kuningatar Elisabet kauhean vuoden?

Viime keskiviikkona (17.11.) kuningatar kuitenkin piti Windsorin linnassa yksityisen audienssin kenraali sir Nick Carterille. Tapaamisesta julkaistuissa kuvissa huomio kiinnittyy kuningattaren käsiin, jotka näyttävät kuvissa syvän violetin sävyisiltä.

Sinertävien käsien ja kuningattaren vaaleiden kasvojen väriero on huomattava. Kuningatar vaikuttaa kuitenkin kuvien perusteella muutoin pirteältä omalta itseltään.

kuningatar Elisabet
Kuningattaren kädet sinersivät selvästi.

Monarkin violetit kädet ovat herättäneet huolta hänen terveydentilastaan.

Brittilehti Metron haastattelema lääkäri Jay Verma arvioi, että kuningatar saattaa potea Raynaudin oiretta eli valkosormisuutta, verenkiertosairautta, joka voi saada ihon sinertämään. Lääkärin mukaan kuningattaren kädet voivat olla violetit myös ihan vain siitä syystä, että hänellä on todella kylmät kädet. Käsien sinertämisen syynä voi olla myös hauras iho tai veren vuotaminen ihonalaisiin kudoksiin, tohtori arvioi.

kuningatar Elisabet
Kuningatar oli pukeutunut kukikkaaseen mekkoon.

Elisabet ei suinkaan ole perheensä ainoa violettikätinen. Myös hänen poikansa prinssi Charles on toisinaan ikuistettu kuviin sinertävine käsineen. Viimeksi prinssin kädet sinersivät reilu viikko sitten Remembrance Dayn seppeleenlaskulta napatuissa kuvissa.

prinssi Charles
Prinssi Charlesin kädet sinertävät toisinaan äidin käsien tapaan.


 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »