fbqKevin Spaceylle tuli kallis lasku – joutuu korvaamaan House of Cards -tuotantoyhtiölle yli 27 miljoonaa euroa | Seiska
Ulkomaat
29.11.2021 23:05
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: AOP
AOP
Kevin Spaceylle tuli kallis lasku – joutuu korvaamaan House of Cards -tuotantoyhtiölle yli 27 miljoonaa euroa
Ulkomaat
29.11.2021 23:05
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: AOP

Näyttelijä Kevin Spaceyn elämä muuttui muutama vuosi sitten kertarykäyksellä, kun hän sai syytteen seksuaalisesta ahdistelusta.

Oscar-palkittu näyttelijä sai potkut vuonna 2017 Netflixissä nähtävästä House of Cards -nimisestä sarjasta ahdistelusyytösten takia.

Kevin Spacey
Kevin Spacey sarjassa House of Cards.

Lue myös: Kevin Spacey sai ensimmäisen roolinsa seksuaalirikosepäilyjen jälkeen - näin avoimesti hän naureskeli Italiassa

Spacey ja tuotantoyhtiö ovat riidelleet kaksi vuotta oikeudessa, kun tuotantoyhtiö syytti näyttelijää sopimusrikkomuksesta, johon liittyi seksuaaliseen ahdisteluun liittyvä politiikka. Tuotantoyhtiön mielestä näyttelijä rikkoi sopimusta, jonka mukaan näyttelijän tulee tarjota palveluksiaan ammattimaisesti ja tuotantoyhtiön ohjeistusten ja säännösten mukaisesti.

Lue myös: Näyttelijä Kevin Spacey lähenteli teinipoikaa - vastasi oikeudessa ahdistelusyytteisiin: "Se oli vain flirttiä"!

Asiaan löydettiin viimein ratkaisu, ja oikeus määräsi Spaceyn maksamaan tuotantoyhtiölle 31 miljoonaa dollaria (noin 27 miljoonaa euroa). Näyttelijä joutuu maksamaan myös molempien asianajajien palkkiot.

Spacey näytteli sarjan päähenkilöä, ja lisäksi hän oli sarjan vastaava tuottaja. House of Cardsia esitettiin kuusi kautta, vuodesta 2013 vuoteen 2018. Spacey ei ollut mukana sarjan viimeisellä kaudella.

Lue myös: Ahdistelusta syytetty Kevin Spacey piiloutui vieroitusklinikalle: Täällä House of Cards -tähti hoidattaa seksiadditiotaan – kuvat!

Spaceyn ura pysähtyi kuin seinään, kun näyttelijä Anthony Rapp syytti miestä seksuaalisesta ahdistelusta, joka oli väitetysti tapahtunut vuonna 1986 Rappin ollessa vasta 14-vuotias. 

Lähteet: The Hollywood Reporter, Daily Mail