James Franco sovitteli ahdistelusyytöstensä oikeusjutun – väitettiin painostaneen rajuihin seksikohtauksiin

Ulkomaat | 22.02.2021 22:01

Näyttelijä James Franco, 42, on sovitellut häntä koskevan oikeusjutun, jossa kaksi naista syytti häntä seksuaalisesta ahdistelusta.

Väitösten mukaan hän oli pakottanut kaksi entistä Studio 4 -näyttelijäkoulunsa naisoppilasta osallistumaan orgiamaisiin seksikohtauksiin vuonna 2014. Entiset oppilaat Sarah Tither-Kaplan ja Toni Gaal ovat nyt luopuneet kaikista vaatimuksistaan toistaiseksi. 

Lue myös: Ahdisteluväitteet romuttivat James Francon Oscar-toiveen – ylistetty rooli jäi ilman ehdokkuutta! 

Francon koulu toimi vuosien 2014-2017 välillä Los Angelesissa ja New Yorkissa, ja opintoihin kuului seksikohtausten opettelua. Seksikohtaustuntien aikana Francon on sanottu olleen hyvin uhkaava ja painostava, kun hän yritti saada oppilaitaan esiintymään kameran edessä. 

Francoa syyttäneet naiset olivat molemmat opiskelijoita koulussa 2014. He väittivät näyttelijän luvanneen heille roolit tulevista elokuvistaan, jos he esiintyisivät hyvin paljastavissa kohtauksissa koulussa. Kohtausten kuvailtiin olleen paljon seksuaalisempia kuin on soveliasta Hollywood-elokuvissa.

James Franco ja Isavel
Näyttelijä on seurustellut Isabel Pakzadin kanssa vuodesta 2017 asti. 

Syytokset alkoivat jo vuonna 2018

Syytökset alkoivat vuonna 2018, kun #MeToo-liike jyräsi maailmalla paljastaen useita seksuaalirikoksia Hollywoodista. Franco voitti samoihin aikoihin Golden Globe -palkinnon elokuvastaan Disaster Artist, joka kertoo Tommy Wiseaun, 65, elokuvan The Roomin teosta.

Alkuperäisessä oikeusjutussa vuodelta 2019 naiset väittivät, että Franco yritti luoda koulunsa avulla itselleen liudan alistuvia naisia, jotka pakotettiin hänen perversioihinsa.

Lue myös: James Franco paljastaa: Tein seksivideon tyttöystäväni kanssa!

Francon asianajajat kutsuivat väitteitä vääriksi, mustamaalaaviksi ja laillisesti perusteettomiksi. Heidän mukaansa taas kaikki opiskelijat olivat tietoisia siitä, mitä alastonkohaukset sisälsivät. 

Molemmat osapuolet antoivat 11. helmikuuta Los Angelesin korkeimpaan oikeuteen yhteisen lausunnon. Siinä kerrottiin tuomarille, että molempien osapuolten välillä oli päästy sopimukseen, vaikka sovinnosta ei ollut aiemmin ilmoitettu. Sovittelusummaa ei ole julkistettu toistaiseksi.

James Franco Spotted Out In The Hampton's Grocery Shopping In Amagansett IGA

Lähde: DailyMail
 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!