fbq
Ulkomaat
21.12.2021 22:04
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Kuningas Willem-Alexander ja kruununprinsessa Amalia
Hollannin kuningas joutui pyytämään kansalta anteeksi Amalia-tyttärensä bileitä - rikkoi räikeästi koronarajoituksia
Ulkomaat
21.12.2021 22:04
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Hollannin kuningas Willem-Alexander, 54, joutui esittämään kansalle ja päättäjille julkisen anteeksipyynnön käytöksestään.

Hollantilaisen De Telegraaf -lehden mukaan hallitsijaperhe oli joulukuussa järjestänyt kruununprinsessa Amalian 18-vuotissyntymäpäivän kunniaksi juhlat, jotka rikkoivat maassa vallitsevia koronarajoituksia. Alkuperäiset juhlat oli jouduttu perumaan vaikean pandemiatilanteen vuoksi, mutta perhe oli viime tinkaan päättänyt pistää pystyyn kemut palatsinsa puistossa. 

Lue myös: Kuninkaallisia kaatuu sairasvuoteisiin - nyt potilaana Ruotsin prinssi Daniel

– Vierailta oli pyydetty koronatesti, ja he kaikki olivat rokotettuja. Juhlissa noudatettiin sopivia turvaetäisyyksiä, hovista tiedotettiin RVD:lle. 

Hollannin hallitsijapari Willem-Alexander ja Maxima sekä kruununprinsessa Amalia
Joulukuun 8. päivä kruununprinsessa Amalia sai virallisen oikeuden kruunuun. Hallitsijapari Willem-Alexander ja Maxima oli mukana seremonioissa.

"Säännöt koskevat myös Amaliaa"

Juhlia varten palatsin kylkeen oli pystytetty kaksi katosta sateensuojiksi.

Lue myös: Kreikan ex-kuningas Konstantinin sairaus selvisi - yhä sairaalahoidossa

Pääministeri Mark Rutten edustajan mukaan juhliin oli kutsuttu 21 vierasta, joista kaikki eivät päässeet paikalle. De Telegraafin lähteen mukaan syntymäpäiviä juhli jopa noin sata vierasta, vaikka Hollannissa oli voimassa rajoite, jonka mukaan kokoontumisiin saa osallistua enimmillään neljä ihmistä.

Kruununprinsessa Amalia
Amalia ei ole itse kommentoinut juhlakohua. 

Lue myös: Ruotsiin saapunut Madde astui perheineen kameroiden eteen - julkisuuteen tottumattomat Adrienne ja Nicolas takertuivat äitinsä helmoihin

– Kaikkien 18 vuotta täyttäneiden on noudatettava koronatoimenpiteitä, myös Amalian. Samat säännöt koskevat kaikkia. Monien ihmisten syntymäpäiväjuhlia siirretään. Kuninkaallisetkin ovat vain ihmisiä, mutta tällä kertaa eivät riittävän tietoisia esimerkillisestä roolistaan, maan poliitikot kommentoivat.

Koronamokia kuninkaalta

Tilanne on kuningasperheelle kiusallinen, sillä tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun perhe mokailee maan hallituksen määräämien koronarajoitusten ja -suositusten kanssa, joita kansan odotetaan pilkuntarkasti noudattavan.

Lue myös: Hintalappu lyö ällikällä! Monacon prinsessa Stephanie lanseeraa uutuustuotteen

Kuningas Willem-Alexander
Koronapandemia ei ole hidastanut Willem-Alexanderin työtahtia. Viime viikolla hän teki kouluvierailun.

Hallitsija joutui huonoon valoon kesällä lähdettyään lomareissulle Kreikkaan matkustusrajoitusten aikaan. Jopa maan pääministeri kommentoi julkisuudessa kuningasparin harkitsemattomuutta. Tuolloin kuningas julkaisi kansalle osoitetun videotervehdyksen, jossa hän yhdessä vaimonsa kanssa pahoitteli häpeällistä toimintaan.

Muutama kuukausi sitten Willem-Alexander sai noottia taas siitä, että osallistui veteraanipäivän juhlallisuuksiin ilman maskia ja turvavälit unohtaen. 

Lue myös: Kuningattaret käärmeissään - koronapandemia pilaa Elisabetin ja Margareetan jouluperinteet

Tilaa Seiskan uutiskirje! »