fbq
Ulkomaat
18.08.2021 10:39
Teksti: Julia Aalto-Setälä|Kuvat: All Over Press
Carl Philip + perhe
Draamaa Ruotsin prinssi Carl Philipin nuorimmaisen kastejuhlassa - kaksi pyörtymistä juuri ennen tilaisuuden alkua
Ulkomaat
18.08.2021 10:39
Teksti: Julia Aalto-Setälä|Kuvat: All Over Press

Ruotsin prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian nuorin poika, prinssi Julian sai nimen lauantaina 18.8. Drottningholmin linnankirkossa järjestetyssä kastejuhlassa. Kokonimeltään maaliskuussa syntynyt pikkuprinssi on nyt Julian Herbert Folke, Hallandin herttua.

Lue myös: Pettymys ruotsalaisille! Hovi rikkoo 43 vuoden perinteen

Sotilas
Vartija sai heti apua ja käveli paikalta itse pois.

Ruotsin kuninkaallisten turvatoimet on aina mietitty tarkkaan. Niin tälläkin kertaa. Kaikkien yllätykseksi kaksi tilaisuuteen saapunutta vartijaa pyörtyi kirkon ulkopuolella juuri ennen kastetilaisuuden alkua. Asiasta kertovat ruotsalaislehdet.

Lue myös: Sininen tyyli! Ruotsin prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia kotiutuivat sairaalasta vastasyntyneen vauvan kanssa 

Vartija
Pyörtynyt vartija sai tukea siirtyessään sivuun lepäämään.

Nopea virkoaminen

Pyörtyneet vartijat saivat ensihoitoa muilta tilaisuuden turvallisuudesta huolehtivilta henkilöiltä. Turvamiehet saattoivat pyörtyneet virkoamisen jälkeen paikalta pois.

Kumpikin vartija voi jo hyvin. Ruotsalaislehti Expressen arvelee kuuman sään ja jännityksen vaikuttaneen asiaan.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun vastaavanlainen pyörtyminen tapahtuu kuninkaallisessa juhlatilaisuudessa. Aiemmin tapauksia on raportoitu Englannista, Tanskasta ja Ruotsista. 

vauva sai nimen
Ruotsalaislehdet luonnehtivat prinssi Julianin kastejuhlaa "lämminhenkiseksi perhejuhlaksi". Kuvassa myös tuoreet isoveljet Alexander ja Gabriel.

Lähteet: Expressen ja Aftonbladet