fbq
Ulkomaat
08.03.2021 15:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press
Jeff Bezos
Amazon-kroisos Jeff Bezos omistaa Los Angelesin ökyimmän asunnon – katso kuvat Hollywoodin kulta-ajan legendaarisesta bileluolasta
Ulkomaat
08.03.2021 15:01
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press

Amazon-verkkokaupan perustaja ja toimitusjohtaja Jeffrey ”Jeff” Bezos, 57, asuu Hollywoodin ökyimmässä asunnossa. Valtavan kokoinen ja 136,3 miljoonan euron arvoinen luukku sijaitsee Beverly Hillsissä. Tilukset ovat kuin oma valtionsa kukkuloiden pienempien pytinkien keskellä.

Luksuslukaali lienee Jeffille pieni hankinta, vaikka hänen aivan äskettäin ilmoitettiinkin jättävän toimitusjohtajan paikkansa tänä vuonna. Jeffin omaisuus on silti pökerryttävät liki 152 miljardia euroa.

Kukkuloiden keskeltä nousevaa kartanoa on ylistetty sen pihasuunnittelusta. Tontilla on tilaa omalle tenniskentälle ja uima-altaalle.
Kukkuloiden keskeltä nousevaa kartanoa on ylistetty sen pihasuunnittelusta.  Tontilla on tilaa omalle tenniskentälle ja uima-altaalle.

Historiallinen bileluola

Jeffin nyt ostaman kartanon rakensi 1937 elokuvatuottaja Jack Warner, yksi Warner Bros. Studiosin perustajaveljeksistä. Talo onkin nähnyt Hollywoodin kulta-ajan huuman.

Talossa väitetään käytetyn ranskalaispalatsista tuotuja lattialankkuja, joiden päällä itse Napoleon kosi aikoinaan rakasta Josephineaan. Vanhoista kuvista käy myös ilmi, että talossa on ollut ylväs tunnelma kreikkalaisine pylväineen ja koristeellisine portaikkoineen.

Suuren vierastalon pihassa on ikioma uima-allas, jollaisesta tavis voi vain haaveilla
Suuren  vierastalon  pihassa  on ikioma  uima-allas,  jollaisesta tavis voi  vain haaveilla.

Lue myös: Huh, näin paljon Amazon maksoi Sormusten herrasta!

Varjeltu miljoonatontti

Lähes neljän hehtaarin alueelle levittäytyvä tontti on visusti varjeltu ulkopuolisten katseilta. Oma tenniskenttä, uima-allas ja yhdeksän reiän golfkenttä kuuluvat kartanon maille.

Päärakennuksen 1 236 neliömetriä kattaa kahdeksan makuuhuonetta ja yhdeksän kylpyhuonetta. Talossa on herätetty kiinnostavasti henkiin klassisia vaikutteita roomalaiskreikkalaisesta arkkitehtuurista.

Huonetila jatkuu kahdessa massiivisessa vierastalossa.

Aiemmin talon omisti mediapohatta David Geffen, joka osti sen Jack Warnerin leskeltä vuonna 1990. Tuolloin ennätysmäiset miltei 40 miljoonaa maksanut huvila sai uuden ilmeen, kun pohatta heitti mielestään museomaiset kalusteet kierrätykseen ja aloitti yhden kaupungin pitkäaikaisimmista pintaremonteista.

Kadulta ei pihaan näe, sillä paksu portti pitää tunkeilijat loitolla. Tiheän pensasaidan läpikään tuskin pääsee tirkistelemään.
Kadulta ei  pihaan näe, sillä paksu portti pitää tunkeilijat loitolla. Tiheän pensasaidan läpikään tuskin pääsee tirkistelemään.

Exästä tuli ökyrikas

Jeff on rikkonut tyyriiden talokauppojen lisäksi muitakin raha-ennätyksiä. Hänellä kun on takanaan myös maailman kallein avioero. Ex-vaimo, kirjailija MacKenzie Scott ehti olla Jeffin kanssa 25 vuotta, kunnes pariskunta pisti lusikat jakoon keväällä 2019.

Sotkuisten sovittelujen jälkeen exä sai kahden luksushuvilan lisäksi vajaan 30 miljardin euron arvoisen siivun Amazonin osakkeista. Kirjailija nousi täten maailman rikkaimpien naisten joukkoon.

Jeffin ex-vaimo MacKenzie Scott, 50, on tunnettu kirjailija ja nykyisin upporikas.
Jeffin ex-vaimo MacKenzie Scott, 50, on tunnettu kirjailija ja nykyisin upporikas.

Lue myös: Vihapuhe köyhdytti Mark Zuckerbergiä, Kylie Jenner kolkuttelee miljardöörikerhon ovia – Forbes-lehden lista kertoo paljon ökyrikkaista superjulkkiksista!

Uusi kulta kainaloon

Jo ennen eroaan Jeffin kerrotaan heilastelleen toimittaja Lauren Sanchezin kanssa. Tämä puolestaan erosi omasta miehestään pian Jeffin saatua eronsa voimaan.

Tuore pariskunta on myöhemmin nähty yhdessä niin Intiassa kuin Karibialla. Alkuhuuman jälkeen kyyhkyläiset ovat alkaneet kuumeisesti metsästää yhteistä kotia.

Miljardöörin ja tv-reportteri Lauren Sanchezin suhde tuli julki heti avioerouutisen jälkeen.
Miljardöörin ja tv-reportteri Lauren Sanchezin suhde tuli julki heti avioerouutisen  jälkeen.

 

Lopulta Jeff hankki Warnerin jättitalon talon keväällä 2020. Jeffin yli 136 miljoonan talokaupat jättivät varjoonsa aiemman ennätyksen vuodelta 2019, jolloin eräs bisneshai osti 124 miljoonan euron linnan Los Angelesista.

Jeff ei edes lopettanut shoppailua taloonsa, vaan osti vielä naapuristakin 8,3 miljoonan euron kodin, jossa on kolme makuuhuonetta ja viisi kylpyhuonetta. Ja totta kai Jeff omistaa myös muun muassa hintavan huoneiston Manhattanilta.