fbq
Alec Baldwin

Alec Baldwinille turma-aseen ojentanut apulaisohjaaja kuulusteluissa: En muista, miten tarkastin revolverin

Rust-elokuvan ampumatapaturman selvitystyö on edennyt. Turmatutkijoiden mielenkiinto on keskittynyt ennen muuta kahteen henkilöön: ase- ja tarpeistomestari Hannah Gutierrez-Reediin sekä apulaisohjaaja David Hallsiin. Yhdysvaltalainen uutismedia New York Post on saanut Hallsilta kommentin tapahtuneeseen. Ulostulossaan hän ei kuitenkaan kerro tai selvennä tapahtumia kuvauspaikalla.

Alec
Alec Baldwin ja hänen vaimonsa Hilaria astuivat median eteen halloween-viikonloppuna Manchesterissa, Vermontissa Yhdysvalloissa.

- Surmansa onnettomuudessa saanut kuvaaja Halyna Hutchins oli lahjakas ammattilainen ja ystäväni. Tämä tapaturma on järkyttänyt minua syvästi. Voin vain toivoa, että tämä herättää elokuva-alaa tarkastelemaan arvoja ja toimintakulttuuria, jotta kukaan ei enää vahingoittuisi luovassa työssä.

Dave Halls
Apulaisohjaaja David Hallsin työtavat ovat olleet tutkinnan keskiössä. 

Alec Baldwin astui julkisuuteen: ”Aseiden käyttöä kuvauksissa pitäisi rajoittaa” – vaimo Hilaria rähjäsi medialle - kuvat

Kuolemaan johtanutta aseonnettomuutta tutkivan Santa Fen piirikunnan seriffi Adan Mendozan mukaan vielä ei ole syntynyt täyttä selvyyttä, miksi kohtausharjoituksissa Alec Baldwinin käteen oli päätynyt kovalla patruunalla panostettu revolveri. New York Postin hankkimien esitutkinta-asiakirjojen mukaan apulaisohjaaja Halls on kertonut kuulusteluissa, ettei tarkkaan muista, miten hän tarkasti näyttelijälle antamansa aseen. Mies itse ei myöskään muistanut, koskiko hän revolverin rullaan (missä patruunapesät ovat).

Asemestari
Oliko ase- ja tarpeistomestari Hannah Gutierrez-Reed liian kiireinen huolehtimaan aseiden turvallisesta käytössä kuvauksissa? 

Eräs paikallaollut tapauksen todistaja puolestaan sanoi poliisille, että Halls ei käsitellyt asemestarin kärryssä olevaa asetta, ennen kuin ojensi sen näyttelijälle. Kertoman mukaan asemestarin asekärryssä oli kolme tuliasetta. 

Aseista vastanneen tarpeistomestari Hannah Gutierrez-Reedin kertomuksen perusteella hänelle ei ole kirkastunut, miten kovat patruunat olivat päätyneet turma-aseeseen. Hän on kertonut poliisille, että hänellä oli paljon muitakin työtehtäviä aseista huolehtimisen lisäksi. Asemestari kertoi myös huomauttaneensa tuotannolle turvallisuusseikoista, mutta hänen huomioitaan ei noteerattu.