fbq
Ulkomaat
01.11.2021 14:15
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: All Over Press
Alec Baldwin
Alec Baldwin astui julkisuuteen: ”Aseiden käyttöä kuvauksissa pitäisi rajoittaa” – vaimo Hilaria rähjäsi medialle - kuvat
Ulkomaat
01.11.2021 14:15
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: All Over Press

Näyttelijä Alec Baldwin, 63, kertoi viikonloppuna tuntemuksistaan traagisen ampumaonnettomuuden jälkeen. Tiedotusvälineille puhunut elokuvatähti ei voinut peittää tapahtuneesta seurannutta surua ja järkytystä.

Tausta: Järkyttävä onnettomuus elokuvan kuvauksissa: Alec Baldwin ampui pääkuvaajan kuoliaaksi ja haavoitti ohjaajaa!

- Onnettomuudessa kuollut Halyna Hutchins oli hyvä ystäväni. Sinä päivänä, kun saavuin kuvauksiin Santa Fehen, kävin illallisella hänen ja ohjaaja Joel Souzan kanssa. Meillä oli todella hyvä porukka kasassa tekemässä tätä elokuvaa, ja sitten tapahtui tämä järkyttävä onnettomuus.

Halyna
Halyna Hutchins, 42, oli ukrainalaistaustainen elokuvaaja. Häntä jäivät kaipaamaan aviomies ja lapsi.

Alec Baldwin oli tekeillä olleen Rust-lännenelokuvan tähti ja osatuottaja. Kuolemantapauksen vuoksi elokuva ei koskaan valmistu. Kuvauspaikalla on kuitenkin käynyt kuhina, sillä onnettomuustutkijat ovat selvittäneet kuumeisesti tragediaan johtuneita tapahtumia. Tutkinnan päälinjana on puutteet aseturvallisuudessa.

Erityisen mielenkiinnon kohteina ovat asemestari Hannah Gutierrez-Reedin sekä apulaisohjaaja Dave Hallsin toimet. Yhdysvaltalaismedian tietojen mukaan asemestarilla oli ollut tuotannossa toinenkin työrooli, joka saattoi häiritä hänen keskittymistään aseisiin ja niiden oikeanlaiseen panostamiseen.

Gutierrez-Reed itse on sanonut, ettei tiedä, miksi Baldwinin käyttämä ase oli ladattu kovalla patruunalla.

- En koskaan nähnyt, että kuvauksissa olleilla aseilla olisi ammuttu kovia. 

hannah
Oliko asemestari Hannah Gutierrez-Reed liian kiireinen huolehtiakseen aseiden oikeanlaisesta panostamisesta? 

Apulaisohjaaja Hallsin työtapoja on puolestaan kuvailtu turvallisuudesta piittaamattomiksi. Elokuva-alan sisältä tulleiden kertomusten mukaan hänen vetämissään kuvauksissa oli aiemmin tapahtunut onnettomuuksia ja läheltä piti -tilanteita. Apulaisohjaaja oli myös se henkilö, joka antoi revolverin Alec Baldwinin käteen Rust-elokuvan kohtausharjoituksessa ja huusi: ”Tyhjä ase”. 

Ohjaaja
Onnettomuustutkijat ovat puhuttaneet turmasta apulaisohjaaja Dave Hallsia, joka on ollut kuulemisissa yhteistyöhaluinen.

Alec Baldwin ei varsinaisesti kertonut tapahtumista kuvauspaikalla. Yleisellä tasolla hän sanoi, että aseturvallisuutta olisi syytä kohentaa.

- Olen hyvin kiinnostunut aseiden käytön rajoittamisesta kuvauksissa. Tällaisia tapaturma on silti yksi biljoonasta. 

Ohjaaja
Rust-elokuvan pääohjaaja Joel Souza haavoittui ampumatapaturmasta olkapäähän.

Vaimo raivostui

Halloween-viikonloppuna nähtiin myös eriskummallinen välikohtaus, kun Baldwinin perhettä autolla seuranneet paparazzit saivat tuta Alec Baldwinin Hilaria-vaimon suuttumuksen. Ensin Alec oli pysäyttänyt auton ja mennyt puhumaan heitä seuranneille kuvaajille. Yksi paparazzi oli kysynyt, onko Alec tavannut surmansa saaneen kuvaajan perhettä, mutta ei muistanut kuvaajan nimeä. Tämä sai vaimo-Hilarian suunniltaan.

- Hänen nimensä oli Halyna! Jos kerran olette perässämme ja käytätte tähän paljon työaikaa, niin kyllä teidän pitäisi tietää, kenestä puhutaan.

Kun pahin tuohtumus oli laantunut, Baldwinit antoivat haastattelun medialle.

Baldwinit
Baldwinit astuivat median eteen halloween-lauantaina Manchesterissa, Vermontin osavaltiossa. 

Hilaria Baldwin on ilmaissut sosiaalisessa mediassa huolensa aviomiehensä henkisestä hyvinvoinnista. Hilarian mielestä on mahdollista, että ampumisonnettomuudesta Alecille jää traumaperäinen stressihäiriö.

Lähteet: BBC, TMZ, CNN.