fbq
Alec Baldwin astui julkisuuteen ampumistragedian jälkeen - hämmentävä lausunto aseonnettomuudesta: "En vetänyt liipaisimesta" | Seiska
Ulkomaat
02.12.2021 07:05
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: All Over Press
Alec Baldwin
Alec Baldwin astui julkisuuteen ampumistragedian jälkeen - hämmentävä lausunto aseonnettomuudesta: "En vetänyt liipaisimesta"
Ulkomaat
02.12.2021 07:05
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: All Over Press

Näyttelijä Alec Baldwin kertoo ABC News-kanavan haastattelussa traagisesti kuolemantapaukseen päättyneistä Rust-lännenelokuvan kuvauksista. Onnettomuus tapahtui lokakuussa New Mexicossa lokakuun puolivälissä. Kuvaustilanteessa Alec Baldwin oli osoittanut ohjeiden mukaan kameraan aseella. Vielä toistaiseksi tuntemattomasta syystä ase oli panostettu kovalla patruunalla ja ase laukesi. Luoti osui pääkuvaajaan ja ohjaajaan. Pääkuvaaja Halyana Hutchins kuoli myöhemmin saamaansa ampumahaavaan.

h
Halyna Hutchins, 42, oli ukrainalaistaustainen elokuvaaja. Häntä jäivät kaipaamaan aviomies ja lapsi.

Lue myös: Kuvat: Alec Baldwin tapasi vahinkoluotiin kuolleen kuvaajan lesken ja lapsen - tragedia oli seurausta huolimattomuudesta ja laiminlyönneistä  

Viranomainen on tutkinut elokuvan asemestarin ja apulaisohjaajan toimia, sillä molemmat olivat olleet kosketuksissa turma-aseeseen. Tilanteessa apulaisohjaaja oli ojentanut asemestarin kärryistä Alec Baldwinille aseen ja huutanut "Cold gun". Se tarkoittaa, että aseessa ei ole kovaa patruunaa tai se on tyhjä.

Lue myös: Alec Baldwinille turma-aseen ojentanut apulaisohjaaja kuulusteluissa: En muista, miten tarkastin revolverin

Alec Baldwin sanoo nyt, että hän ei vetänyt liipaisimesta. Näin ollen aseen laukeaminen on yhtä epäselvä tapaus kuin se, miksi siinä oli virheellisesti kova patruuna.

- En vetänyt, en vetänyt liipaisinta, näyttelijä kertoo ABC Newsin haastattelun ennakkovideolla.

Et siis laukaissut asetta, haastattelija tarkentaa.

- En, en. En tekisi niin oikean aseen kanssa.

Alec Baldwin on kertonut aiemmin olevansa syvästi järkyttynyt tapahtuneesta. On mahdollista, että aseen laukaisun kieltäminen seurausta järkytyksestä ja traumasta. Onnettomuustutkijat eivät epäile Alec Baldwinia rikoksesta tai laiminlyönnistä.