fbq

Terveysuutiset: Tämä asia työpaikalla lisää itsemurhariskiä

Riskejä esiintyy paljon muun muassa terveydenhoitoalan potilastyössä, sosiaalialan asiakastyössä ja turvallisuustoimialalla.

Työpaikallaan toistuvasti väkivaltaa tai sen uhkaa kohtaavat päätyvät itsemurhaan tavallista todennäköisemmin. Väkivaltatilanteita kohtaavat yrittivät itsemurhaa 25 prosenttia todennäköisemmin kuin muut osallistujat,

Työpaikkaväkivallalla tarkoitetaan joutumista fyysisen väkivallan tai sen uhan kohteeksi työssä. Se voi tarkoittaa eriasteista fyysistä väkivaltaa tai uhkaavaa käytöstä, ahdistelua ja pelottelua. 

Työpaikkaväkivaltaa esiintyy paljon muun muassa terveydenhoitoalan potilastyössä, sosiaalialan asiakastyössä ja turvallisuustoimialalla.

Terveysuutiset: Vähärasvainen ruokavalio pidentää elämää

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Aspiriinilääkitys ei ehkäise aivoinfarkteja

Aspiriiini eli asetyylisalisyylihappo ei näyttäisi ehkäisevän aivoinfarkteja terveiltä seitsemänkymppisiltä. 

Lääkitykseen saattaa sen sijaan liittyä suurentunut kallonsisäisten verenvuotojen riski. Tutkijat muistuttavat, että asetyylisalisyylihappo ehkäisee aivoverenkiertohäiriöiden uusiutumista sellaisen jo sairastaneilla, eivätkä nyt julkaistut tulokset kyseenalaista tätä hyötyä. 

Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että terveille yli 70-vuotiaille ennaltaehkäisevästä lääkityksestä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Terveysuutiset: Merkittävä työkyvyttömyystekijä kasvaa

Tilaa Seiska tästä

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.