fbq

Terveysuutiset: Näin lievitetään nivelrikkokipuja

Nivelrikko on yleisin kroonista kipua aiheuttava sairaus ja maailman yleisin nivelsairaus.

Polven tai lonkan nivelrikkoa potevien kivut lievittyvät yhtä hyvin liikunnalla kuin tulehduskipulääkkeillä tai parasetamolilla. 

Niiden pitkäaikainen käyttö voi suurentaa sydän- ja verisuonitautien sekä suolistovaivojen todennäköisyyttä. Liikunta voisi auttaa myös lääkitysten vähentämisessä, joten nivelrikkopotilaita tulisi aina kannustaa liikkumaan mahdollisimman paljon.

Terveysuutiset: Kohdunpoisto yhteydessä tähän ikävään vaivaan

Nivelrikko on yleisin kroonista kipua aiheuttava sairaus ja maailman yleisin nivelsairaus. Nivelrikkoja ei todeta yleensä alle 45-vuotiailla, mutta iän myötä ne yleistyvät huomattavasti. Iän ja ylipainon lisäksi sairastumiselle altistavat vammat, raskas työ ja kuormitus sekä nivelten kehityshäiriöt ja perimä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Terveysuutiset: Hyvin lääkitty HIV tarttuu harvoin seksissä

Yhdistelmätabletti parantaisi verenpainelääkityksen noudattamista

Verenpainepotilaat hyötyvät kolmen lääkkeen yhdistelmähoidosta, mutta usean tabletin ottaminen päivittäin on monille hankalaa. Tuoreen tutkimuksen perusteella potilaat noudattavatkin lääkityksiään tunnollisemmin, jos lääkeaineet yhdistetään yhteen tablettiin. Tunnollisina lääkkeiden ottajina pidettiin potilaita, jotka ottivat yli 75 prosenttia lääkkeistään. Näin teki 60 prosenttia yhden tabletin saaneista, mutta vain 25 prosenttia verrokeista. Yhden tabletin yhdistelmälääkkeet voisivat siis parantaa monien hoitoa.

Lähde: DUODECIM