fbq
Vain elämää: Tuure Kilpeläinen avoimena lapsuudenperheen tiukasta taloustilanteesta: "Kesäsiirtolaan 11-vuotiaana" | Seiska
Telkkari
29.11.2021 18:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Petri Aho / Nelonen
Tuure Kilpeläinen
Vain elämää: Tuure Kilpeläinen avoimena lapsuudenperheen tiukasta taloustilanteesta: "Kesäsiirtolaan 11-vuotiaana"
Telkkari
29.11.2021 18:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Petri Aho / Nelonen

Vain elämää -ohjelmasta nähdään perjantaina (3.12.) hyväntekeväisyysjakso, jossa artistit tutustuvat Pelastakaa lapset ry:n monipuoliseen toimintaan. Järjestö auttaa lapsia ja nuoria Suomessa.

Ohjelmassa artistit tutustuvat muun muassa sijaisperhetoimintaan, nuorten omaan chat-palveluun, sporttikummiuteen, harrastustukeen sekä ysiluokkalaisten mentorointitoimintaan.

Pelastaa lapset ry tukee etenkin vähävaraisia perheitä. Pöydän ääressä Tuure Kilpeläinen kertoo, että myös hänen lapsuuttaan varjosti puute rahasta.

- Olemme saaneet myös jotain apua. Itsekin olen yksinhuoltajaäidin poika, Tuure kertoo.

Artisti kehuu saamaansa apua.

- Se on jeesannut siinä, systeemin paikkausta, Tuure summaa.

Lue myös: Tunteet räiskyvät! Tuure Kilpeläinen yhteiselosta Manuela Boscon kanssa: Liittomme on vuoristorataa

Tuure paljastaa myös olleensa lapsena kesäsiirtolassa.

- Olin yhden kesän, 11- tai 12-vuotiaana, kesäsiirtolassa. Sillon siellä oli yks Torsti-niminen jäbä. Se oli kova Pelle Miljoona -fani. Luukutti Moottoritie on kuuma -levyä, Tuure muistelee ohjelmassa kappalevalintaansa taustoittaen.

Suomessa kesäsiirtoloiden historia alkaa 1800-luvun lopulta. Maaseudulla sijainneet kesäsiirtolat oli tarkoitettu etenkin vähävaraisten kaupunkilaisperheiden lapsille, joille haluttiin tarjota raitista ilmaa ja terveellistä ruokaa. Sotien jälkeen kunnat velvoitettiin järjestämään kesäsiirtolatoimintaa. Lapset saattoivat viettää kesäsiirtoloissa jopa kuukausia.1990-luvun lama aiheutti toiminnan loppumisen monessa kunnassa.

Lue myös: Vain elämää -tähtien tulokuningas yllättää - arvaatko, kuka tienasi vähiten?

Vain elämää: Pelastakaa lapset Nelosella perjantaina klo 20.