fbq
Vain elämää: Anssi Kela painoi vain 52 kiloa, taustalla aviokriisi ja vakava formulaonnettomuus: "Tunsin heti, että nyt meni selkä rikki!" | Seiska
Telkkari
11.10.2021 14:02
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Petri Aho/Nelonen
Anssi Kela
Vain elämää: Anssi Kela painoi vain 52 kiloa, taustalla aviokriisi ja vakava formulaonnettomuus: "Tunsin heti, että nyt meni selkä rikki!"
Telkkari
11.10.2021 14:02
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Petri Aho/Nelonen

Perjantain (15.10.) Vain elämää -jaksossa vietetään Anssi Kelan päivää. Hän muistelee ohjelmassa lapsuuden sankariaan Keke Rosbergia, joka innoitti hänet autourheilun pariin.

2000-luvun alussa Anssin artistiuran jo käynnistyttyä hänelle tarjoutui mahdollisuus ajaa Formula 3 -luokassa. Vuonna 2003 radalla kuitenkin tapahtui vakava onnettomuus, jossa laulaja oli halvaantua.

Anssi oli iltahämärissä radalla viimeisissä testiajossaan ennen ensimmäistä osakilpailuaan. Tavoitteena oli rikkoa aiempi oma rataennätys. Auto lähti kuitenkin mutkassa käsistä, sillä popparikuski painoi kaasua vain aavistuksen liian aikaisin. Seuraukset olivat karmivat: auto pyörähti ympäri, eikä turvakaaresta ollut mitään apua sen upotessa pehmeään maahan. Anssi sai koko auton painon päälleen.

– Tunsin heti, kun tuli isku, että nyt meni selkä rikki, hän muistelee ohjelmassa. 

Anssi Kela
Anssi Kela esittelee ohjelmassa itse tuunaamaansa Ritari Ässän autoaan.

Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa lääkäri paineli hänen selkänikamiaan. Kolmatta nikamaa painettaessa Kelalta lähtivät jalat alta, sillä nikaman kohdalla oli vain kuoppa. Hänet kiidätettiin Seinäjoen keskussairaalaan leikkaukseen.

– Selän leikannut kirurgi tuli siihen antamaan raporttia, että minulla on kaksi selkänikamaa mennyt lyttyyn, ja se pahemmin lytyssä ollut nikama oli tunkeutunut selkäytimeen. Se oli millin päässä, etten halvaantunut, Kela muistelee kovaa kohtaloaan.

Onnettomuuden aikaan Anssilla oli jo valmiiksi synkkä ajanjakso.

– Kaikki oli aika rempallaan. Aviokriisi oli just samoihin aikoihin. Olin jo valmiiksi ennen onnettomuutta henkisesti täysin romuna ja tolaltani.

Kovat ajat riuduttivat miehen.

– Ehkä sitä kuvaa se, että painoin yhdessä vaiheessa 52 kiloa, Kela kertoo.

Anssi menetti teini-ikäisenä isänsä auto-onnettomuudessa. Oma auto-onnettomuus opetti arvostamaan jokaista päivää.

– Miten ainutkertaista tämä on, että me pyöritään täällä ja millainen lahja elämä on! Meidän pitäisi pyrkiä tekemään niitä asioita, jotka tuottavat meille iloa, Anssi avaa.

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20.

Lue lisää: "Estoton ja hiton hauska" - Anssi Kela hehkuttaa Anna Abreuta vuolaasti somessa