fbq
Telkkari
04.10.2021 18:02
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: Pasi Murto
Mikael Gabriel
Toimittajan kommentti TTK-kulisseista: Jouduin Mikael Gabrielin kiukuttelun kohteeksi – silti olen valtavan iloinen räppärin tanssiriemusta
Telkkari
04.10.2021 18:02
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: Pasi Murto

Suomalaiset rakastavat tanssia.

Mitä muuta voisi tulkita siitä, että Tanssii tähtien kanssa -ohjelma on joka kaudella viihdeohjelmien kategoriassa katsojalukujen kärjessä?

Katsoessa kisalähetyksiä, ohjelman kulisseihin kurkkaavaa Tanssikuplaa tai TTK-sovellusta, jää mielikuva, että ohjelmassa eletään ihanassa tanssipumpulissa, jossa kaikki ovat iloisia ja hyvää pataa keskenään. Jokainen ohjelmaan pyydetty ja päässyt julkkis on etuoikeutetussa asemassa saadessaan olla edes muutaman viikon osa onnellista TTK-perhettä.

Lue myös: TTK-tähden huumesakot ulosottoon! Mikael Gabriel päätyi voudin asiakkaaksi

Tanssii tähtien kanssa

Monesti toimittajilta kysytään, millaista siellä TTK-lähetyksissä oikeasti on ja millaisia ne ihmiset siellä ovat.

Toki on niinkin, että kameroiden sammuessa, osa ihmisistä muuttuu. Joskus kauniista voi tulla rumaa.

Omani ja uskallan väittää, että myös monen kollegani, kokemus Tanssii tähtien kanssa -tiimin kanssa on, että niin tanssivalmentajat, tähtioppilaat, tuomarit kuin juontajat ovat jokaisena sunnuntai-iltana maailman ihanimpia ihmisiä. Energia on katossa, yleisö lämmitetään tunnelmaan tanssittamalla bändin rytmeissä, kaikki kannustavat kaikkia ja studion täyttää taianomainen lataus.

Siksi olikin harvinaista, ettei viime lähetyksessä TTK-kisasta pudonnut tähtioppilas, räppäri Mikael Gabriel halunnut antaa minkäänlaista tanssillista kommenttia Seiskan lukijoille, joita TTK-yleisössä varovaisella veikkauksella on melkoisen monta.

Mikaelia nimittäin potutti.

Ymmärsin mielipahan, olihan lehdessä vastikään uutisoitu nuorisoidolin huumausaineiden käyttörikoksesta ja sakkojen ulosotosta. Kukapa olisi tuollaisesta uutisoinnista ylpeä. Mutta kiukku purkautui väärään suuntaan, jos pahis olikin media eikä tekijä itse. 

Lue myös: TTK-tähti törttöili ratissa! Tästä on kyse Mikael Gabrielin ulosottosotkussa

Mikael Gabriel

Onhan tätä ennenkin nähty. Julkkis mokaa, media uutisoi, julkkis vetää herneen nenään. Vastuunkanto omista teoista tuntuu joillekin olevan erityisen vierasta ja vaikeaa. Sekin on ymmärrettävää. Ihminen lähtökohtaisesti haluaa antaa itsestään hyvän kuvan, vaikka mokia tapahtuu elämänmatkalla ihan jokaiselle. Ihmisiä tässä vain ollaan. 

Median tehtävä ei kuitenkaan ole ainoastaan levymyynnin buustaus, fanijulisteiden julkaiseminen ja pastellinväriset henkilöhaastattelut.

Totuus ei aina ole kaunis, mutta se on silti kerrottava. Se ei ole ilkeilyä siinä missä heikot tanssipisteet tuomaristolta, vaan täysin kirjaoppinen tapa toimia journalismin kentällä.

Jokaisen poliitikon, muusikon, filmitähden ja taiteilijan poliitikolle, elämä olisi helpompaa, jos he muistaisivat, ettei median tehtävä ole totella julkkisten tahtipuikkoa siitä, mitä saa ja mitä ei saa kirjoittaa. Sitä varten ovat lainsäädäntö ja journalistin ohjeet. 

Vaikka jouduin vähän sivuroolissa räppärin kiukuttelun kohteeksi, olen valtavan iloinen siitä, että Mikael lähti mukaan TTK-kisaan, löysi tanssin riemun ja näin katsojan silmin koki monta onnistumisen hetkeä. Harmi, ettei hän halunnut kuulla tätä kiitosta livenä. Mutta ihminen on.

Lue myös: Mikko Leppilampi teki katoamistempun! Vappu Pimiä juontajakollegansa jälkikasvusta: Odotan innolla vauvatreffejä

Tilaa Seiskan uutiskirje! »