fbq
Telkkari
14.12.2021 11:00
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Matti Matikainen, MTV
Putous kausi 14
Tässä ovat uudet Putous-tähdet: Mukana tuttuja kasvoja sekä Salkkarit-komistus!
Telkkari
14.12.2021 11:00
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Matti Matikainen, MTV

Suosikkiohjelma Putouksen uudet tähdet paljastettiin äsken.

Sarjan 14. tuotantokausi nähdään MTV3-kaavalla ja mtv-palvelussa helmikuun 5. päivä alkaen. Ohjelman juontajana jatkaa Christoffer Strandberg.

Tällä kaudella luvassa on useita uudistuksia. Putouksen voittanut Mikko Penttilä nähdään nimittäin ohjaajan roolissa. Lisäksi sarjassa nähdään useita uusia kasvoja.

Lue myös: Putous-tähti Mikko Penttilän menneisyys paljastui: Olin kansantanssijapelle!

Mukana myös uusia nimiä

14. tuotantokauden näyttelijät ovat Putous-konkarit Pilvi Hämäläinen, Salkkarit-näyttelijä Aku Sipola, Kotkan Kaupunginteatterista tuttu Jyri Ojansivu, viime kaudelta tuttu Maaria Nuoranne, näyttelijä-muusikko Aapo Oranen, kahdella aiemmalla kaudella nähty Mikko Töyssy, sekä näyttelijä Pihla Maalismaa.

Aku Sipola, Jyri Ojansivu, Aapo Oranen sekä Piha Maalismaa ovat mukana suosikkisarjassa ensimmäistä kertaa. 

Katso video: Tässä ovat uudet Putous-tähdet

Putous-tähtien esittelyt

Putous Pilvi HÄmäläinen

PILVI HÄMÄLÄINEN

Iki-ihana komedienne Pilvi Hämäläinen, 36, on porukan Putous-konkari, joka on loistanut sinisessä paidassa jo seitsemän kauden ajan. Putouksen ohella Pilviä on nähty viime vuosina televisiossa muun muassa Penkinlämmittäjissä ja Suurmestarissa. Pilvillä on hallussaan yksi sketsihahmokisan voitto ja viime kaudella koko kansan hurmannut Pönttö-koira ylsi kilpailussa hopeasijalle saakka. 
“Tulevan kauden sketsihahmosta en paljasta vielä muuta kuin sen, että hänen lempibändinsä on Dimmu Borgir”, Pilvi myhäilee.

Instagram: @pilvi.hamalainen

Putous Maaria Nuoranne

MAARIA NUORANNE

Viime kaudella Putouksessa debytoinut Maaria Nuoranne, 28, on kotoisin Tuusulasta ja Kallion ilmaisutaidon lukion kasvatti. Hän on tehnyt laaja-alaisesti töitä niin näyttelijänä (muun muassa Syke), ääninäyttelijänä (muun muassa Beauty and the Beast, Raya ja viimeinen lohikäärme) kuin käsikirjoittajanakin (muun muassa Joulukalenteri 2021: Korvatunturin Pulmapiste, HasBeen). Tänä vuonna Maaria on tehnyt Putouksessa uuden aluevaltauksen, sillä hän on myös yksi kauden käsikirjoittajista. Itseään loputtoman uteliaaksi seikkailijaksi kuvaileva Maaria ei malttaisi odottaa kauden alkua, sillä hän pääsee tulevan sketsihahmonsa kanssa sukeltamaan aivan uuteen maailmaan!

Instagram: @maarianuoranne

Putous Mikko töyssy

MIKKO TÖYSSY

Mikko "Tökä” Töyssy, 40, on valloittanut Suomen kansan sydämiä Putouksessa jo kahden kauden ajan. Ensimmäisellä kaudella Tökä räjäytti potin Urmas Viilunkina ja viime kaudella Valkeakosken oma poika nähtiin sketsihahmokilpailussa stunmies Risto “Wildman” Horttanaisena. Tökä kertoo aloittaneensa uuden sketsihahmon valmistelun tänä vuonna jo hyvissä ajoin, vaikka onkin ollut kiireinen kuvatessaan muun muassa elokuvia Napapiirin sankarit 4 ja Punttikomedia.

Instagram: @mikkotoyssy

Putous Pihla Maalismaa

PIHLA MAALISMAA

Helsingin Käpylästä kotoisin oleva Pihla Maalismaa, 29, valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2016. Putous-debyyttinsä tekevä Pihla on ehtinyt uransa aikana työskennellä kiinnitettynä näyttelijänä Kansallisteatterissa ja Turun kaupunginteatterissa. Teatterilavojen lisäksi Pihla on näytellyt useissa eri elokuvissa ja televisiosarjoissa kuten Luokkakokous 3, Täydellinen joulu ja Syke. Pihla rakastaa nostaa painoja, haaveilee salaa hienoista autoista ja miettii aika usein maailmanloppua. Erityistaidokseen Pihla mainitsee uskomattoman kyvyn muistaa valtavan määrän eri laulujen sanoja. Pihla odottaa tulevaa Putous-kautta sekä innoissaan että kauhuissaan. 
“Toisaalta pelkään pyörtyväni teatraalisesti, mutta toisaalta olisiko sekään niin vakavaa?”, Pihla pohtii.

Instagram: @maagismaa

Putous Aapo Oranen

AAPO ORANEN

Ruuhimäestä kotoisin oleva Aapo Oranen, 34, on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja ja muusikko. Pääosin teatterilavoilta tutulle Aapolle Putous on uusi aluevaltaus television puolelle. Viimeisen kolmen vuoden ajan Aapo on työskennellyt kiinnitettynä näyttelijänä Mikkelin teatterissa. Aapo kuvailee itseään ulkoilmariippuvaiseksi, ja hänen harrastuksiinsa kuuluvat muun muassa perhokalastus ja retkeily. Kuusihenkisen uusioperheen isä on valmistautunut ensimmäiseen Putous-kauteensa hiomalla (omasta mielestään) hauskoja hahmoja perheen yhteisillä automatkoilla, ja Aapo odottaakin innolla pääsevänsä esittelemään näitä hahmoja vihdoinkin koko Suomen kansalle. Erityisen iloisia – tai tarkemmin sanottuna helpottuneita – tästä ovat Aapon mukaan etenkin muut perheenjäsenet.

Instagram: @tapioranen

Putous Jyri Ojansivu

JYRI OJANSIVU

Jyväskyläläislähtöinen Jyri Ojansivu, 34, valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2014. Jyri on työskennellyt uransa aikana kiinnitettynä näyttelijänä Oulun ja Kotkan kaupunginteattereissa. Improvisaatiokokemusta Jyri on kerryttänyt improvisaatioteatteri Riskiryhmän riveissä jo vuodesta 2013 alkaen. Tällä kaudella Putouksessa debytoiva Jyri kertoo ujostelevansa siviilissä ihan kaikkea, mutta muuttuvansa esiintyessään täysin häpeilemättömäksi. 
“Näyttelijäntyö on mielestäni oman häpeänsä nolaamista”, Jyri toteaa. 
Kahden lapsen isä kertoo viettäneensä kuluneen poikkeusajan lähinnä kotona rakentaen iskävartaloa, luonnostellen iskävitsejä sekä trimmaten iskäviiksiä. Nähtäväksi jää, mitkä kaikki edellä mainituista päätyvätkään Putouksen suoriin lähetyksiin.

Instagram: @jyriukko

Putous Aku Sipola

AKU SIPOLA

Aku Sipola, 31, valmistui näyttelijäksi Tampereen yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelmasta vuonna 2016. Ensimmäistä kertaa sinisen Putous-paidan päällensä pukeva Aku on tullut televisiokatsojille tutuksi muun muassa roolistaan Sunnuntailounas-sarjassa. Akulla on rooli myös keväällä 2022 julkaistavassa sarjassa Made in Finland. Lapsuudessaan Aku luki sivistyssanakirjaa, harrasti golfia ja kuunteli sekä jazzia että omaa silloista suosikkiohjelmaansa Pekka Saurin Yölinjaa.

Instagram: @akusipola

Tilaa Seiskan uutiskirje! »