fbq
Telkkari
13.12.2021 10:34
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: HBO
Sex and the City Just like that
Mitä ihmettä? Sinkkuelämää-fanit järkyttyivät Carrien muutoksesta - uskomaton kohtaus näyttää rakastetun hahmon yksinkertaisena
Telkkari
13.12.2021 10:34
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: HBO

Sinkkuelämän jatkosarja And just like that… on puhuttanut kosolti sen jälkeen, kun se ilmestyi joulukuun 9. päivä HBO Maxilla. Ensimmäinen jakso sisälsi yllätyksen, kun yksi sen päähenkilöistä kuoli. Ethän lue pidemmälle, mikäli haluat välttyä juonipaljastuksilta.

Sinkkuelämää
Auvoinen yhteiselo saa tylyn lopun.

Carrie Bradshaw’n (Sarah Jessica Parker) aviomies John James “Mr. Big” Preston kuoli jakson lopussa kuntopyöräilyn päätteeksi. Hän sai sydänkohtauksen. 

Jaksossa nähdään, kuinka Carrie tulee heidän yhteiseen kotiinsa Charlotten (Kirstin Davis) tyttären konsertista. Carrie huutelee puolisoaan saamatta kuitenkaan vastausta. Pian hän löytääkin miehen kylpyhuoneesta lyyhistyneenä. Mr. Big on vielä tajuissaan, kunnes päästää viimeisen henkäyksensä. 

Tullessaan kylpyhuoneeseen Carrie on silminnähden järkyttynyt ja jähmettyy hetkeksi paikoilleen ennen kuin menee aviomiehensä luokse ja ottaa tämän syleilyynsä. 

Sinkkuelämää
Uutuussarja jatkaa Mirandan, Carrien ja Charlotten tarinaa. Samanthaa ei sarjassa nähdä.

 

Lue myös: Sinkkuelämää-jatkosarjalla shokkialoitus

Kyseinen kohtaus on kuitenkin kirvoittanut monen sarjan fanin mieltä. On herännyt kysymys siitä, miksi Carrie ei soittanut hätänumeroon, sillä mies oli vielä elossa. 

Avausjakson käänne oli osa luovan tiimin tavoitetta erottaa uusi kausi sen alkuperäisestä Sinkkuelämää-sarjasta.

Ohjelman kehittäjä Michael Patrick King on myöntänyt Vanity Fairin haastattelussa, ettei kukaan olisi halunnut palata sarjaan, jos sen dynamiikka ei olisi muuttunut. 

Tämä tarkoitti sitä, että Mr. Bigin kuolema piti sisällyttää ohjelmaan, joten siksi Carrie ei hankkinut heti apua. 

King ja Mr. Bigin näyttelijä Chris Noth olivat käyneet pitkään keskustelua siitä, miksi kyseinen roolihahmo kuolee. Puhuttuaan Noth oli lopulta ymmärtänyt, että tämä on Carrien juonen kannalta oleellista.

– Kun Chris todella ymmärsi, että se olisi Carrielle hyväksi, hän uhrautui puolestamme ja koska hän rakastaa Sarah Jessica Parkeria niin paljon, King totesi. 

– Minusta on myös mielenkiintoista, että sarjassa päästään seuraamaan 55-vuotiaan sinkun tarinaa, hän jatkoi haastattelussa. 

Kuntopyörälle huomiota

King ylistää Mr. Bigin merkitystä sarjassa. Hän on sitä mieltä, että ilman karismaattista näyttelijää ei olisi koko sarjaa. 

– En olisi tehnyt koko uutuussarjaa ilman häntä. En olisi tehnyt sitä, ellei Mr. Big olisi kuollut viimeisen viiden minuutin aikana. 

Kohtauksessa nähtiin Peloton-niminen kuntopyörä, jolla roolihahmo ajoi. Monien medioiden mukaan sen osakekurssit laskivat oitis jopa 10 prosenttia, kun sarja tuli ulos ja fanit näkivät karmivan kohtauksen. 

King korostaa, ettei Peloton-kuntopyörällä ole mitään tekemistä sydänkohtauksen kanssa. Hän halusi kyseisen pyörän kohtaukseen näyttääkseen Mr. Bigin olevan osa modernia yhteiskuntaa. 

Lue myös: Sinkkuelämää saa vihdoin jatkoa – miten rakastettu roolihahmo poistetaan sarjasta?

And Just Like That… Uusi jakso HBO Maxilla torstaisin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »