fbq
Telkkari
08.03.2021 06:37
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto, Mikon albumi ja Universal Television
Mikko Alatalo ja David Hasselhoff
Oletko kuullut tämän tarinan? Mikko Alatalo haastatteli David Hasselhoffia Los Angelesissa ja mokasi totaalisesti - vedet silmissä nauranut maailmantähti kuittaili vielä vuosia myöhemmin!
Telkkari
08.03.2021 06:37
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto, Mikon albumi ja Universal Television

Yli 40-vuotinen ura televisiossa on vienyt Mikko Alataloa, 69, myös kotimaan rajojen ulkopuolelle. 1980-luvun alussa innokas tamperelaisreportteri lähetettiin Yhdysvaltoihin tekemään Suomessa supersuositun Iltatähti-viihdeohjelman erikoisjaksoja.

Iltatähti California Special sisälsi nimensä mukaisesti maailmantähtien haastatteluja suoraan Kalifornian auringon alta. Kaukana koti-Suomessa tv-katsojat saivat ihmeteltäväkseen Toton, The Beach Boysin ja The Doobie Brothersin juttutuokioita.

– He kaikki olivat helkkarin hienoja ja mukavia ukkoja. Varsinkin The Doobie Brothersin tapaaminen oli itselleni iso juttu, sillä pidin bändistä kovasti. Sillä reissulla sattui kyllä kaikenlaista, Mikko muistelee Seiskalle.

Lue myös: Tätä asiaa harva tajuaa Mikko Alatalosta! Yllättävä yhteydenotto johti 40 vuoden televisiouraan – ”Voisikin sanoa, että takanani on loistava tulevaisuus”

Mikko oli käynyt tutustumassa Amerikkaan jo etukäteen kesällä 1978.
Mikko oli käynyt tutustumassa Amerikkaan jo etukäteen kesällä 1978.

Nauroi vedet silmissä

Eräskin hauska sattumus osui Los Angelesiin, missä Mikko pääsi esittelemään suomalaiskatsojille maailman kenties kuuluisinta menopeliä. David Hasselhoff oli noussut maailmanlaajuiseksi megatähdeksi Ritari Ässänä, joka ajoi ihmeautoa nimeltä KITT.

– Auton esittelypätkä meni muuten hyvin, mutta jostakin syystä erehdyin kutsumaan autoa ajanutta näyttelijää David Hasseldorfiksi. Hän muisti sen saavuttuaan Suomeen vuosia myöhemmin, ja kuittaili, että tämäkö on se kaveri, joka kutsui häntä Hasseldorfiksi!

– Mutta hän otti sen ihan huumorilla, itse asiassa nauroi koko jutulle vedet silmissä. David myös mainitsi, ettei erheeni edes ollut niin paha, sillä häntä oli kiusattu koko high school Hasseldorkaksi. Että Hasseldorf oli ihan tarpeeksi lähellä sitä!

Suomessa Ritari Ässä alkoi MTV:llä 1984. Michael ja KITT-auto tunnetaan yhä, vaikka sarjaa tehtiin vain neljä vuotta.
Nyt on legendaarista! Suomessa Ritari Ässä alkoi MTV:llä 1984. Michael ja KITT-auto tunnetaan yhä, vaikka sarjaa tehtiin vain neljä tuotantokautta.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »