fbq
Telkkari
02.11.2021 13:46
Teksti: Tuomas Riskala|Kuvat: MTV3
Ilari Sahamies
Olet mitä syöt: Ilari Sahamies, 38, avautuu vaarallisista ruokailutottumuksistaan: ”Aamulla on sitten lakanat ympäriinsä suklaassa”
Telkkari
02.11.2021 13:46
Teksti: Tuomas Riskala|Kuvat: MTV3

Ilari Sahamies on 38-vuotias pokeriammattilainen, jonka ura kansainvälisillä pelikentillä on vaikuttava. Sitä ei ole sen sijaan Ilarin nykyinen kunto, joka on päässyt repsahtamaan ala-arvoiseksi nurinkurisen vuorokausirytmin ja epäterveellisen ruokavalion ansiosta.

Lue myös: 17 kiloa laihtunut Ilari Sahamies väänsi korkin kiinni: ”Vaikeinta oli luopua roskaruuasta!”

Ilari herää päivittäin kello 12-15 välillä ja valvoo aamuyöhön neljään saakka. Ruokailut tapahtuvat illalla ja yöllä pelaamisen ohessa, ja ateriat muodostuvat yksinomaan roskaruoasta. Pizzat, kebabit, hampurilaiset sekä nakit ja ranskalaiset ovat pokerinaaman yleisimpiä ravinnonlähteitä, jotka huuhdotaan alas karkilla, jäätelöllä ja sokerilimuilla.

Sahamiehen avopuoliso kertoo Ilarin olevan ääripäiden ihminen, joka rääkkää itseään joko parin kuukauden natsidieeteillä tai mässäilee loputtomasti Suuren pamauksen malliin rasvaa tihkuvalla mätöllä. Ilari itse tunnustaa olevansa aidosti huolissaan terveydentilastaan.

Ilari Sahamies
Pippa huolestuu Ilarin ruokavaliosta.

Lue myös: Paparazzikuvat: Ilari Sahamies juhli synttäreitään julkkiskaunotarten seurassa: ”Korkki on nyt kiinni” – kuvat!

Sahamiehen luokse saapuva Pippa Laukka yllättyy ensin nähdessään hyvin järjestellyn ja ravintorikkaan jääkaapin. Pokerimiehen henkilökohtainen lokero löytyy kuitenkin kaapin keskeltä ja pitää sisällään lähinnä suolaa ja rasvaa juustojen, salamien ja muiden makkaroiden muodossa. Keittiön nurkasta paljastuu puolestaan paperikassi täynnä eilisiä hampurilaisaterian pakkausjämiä.

– No joo, tossa on mun ja avopuolison eiliset ruokailun jäänteet. Sen jälkeen vedettiin vielä kebabit, Ilari tunnustaa silminnähden tyrmistyneelle Pipalle.

Kauhutarinat jatkuvat, kun Ilari kertoo heräävänsä joskus aamuyöllä ja hiipivänsä keittiöstä löytyvälle suklaa- ja herkkuvarastolle.

– Sitten laitan jonkun nougat-palan tai pätkiksen suuhun sulamaan ja menen takaisin sänkyyn. Aamulla on sitten lakanat ympäriinsä suklaassa, Ilari hörähtää.

Ilari Sahamies

Lue myös: Ihmiset tuijottivat! Pokeritähdet Jens Kyllönen ja Ilari Sahamies juhlivat ökyhotellissa miesseurueessa – kuva!

Ilarin painoksi paljastuu lähes sata kiloa, vaikka mies painoi vielä puolitoista vuotta sitten vain 73 kiloa. Vyötärön ympärys on puolestaan venähtänyt 115 senttiin.

Viikon ruokapäiväkirja -osuudessa Ilarin pöytä näyttää odotetusti karsealta ja kirvoittaa pokerimieheltä spontaanin hyi helvetti -parkaisun. Pippa konkretisoi kauhunäyttelyn iskemällä Ilarin käsiin lautasen, jossa hyllyy kolme kiloa sian selkäsilavaa.

– Tämä sisältää saman määrän kaloreita, 23 500, jonka työnnät itseesi tällä ruokavaliolla viikossa, Pippa tipauttaa pommin.

Lue myös: Olet mitä syöt: Noora Louhimo murtuu kyyneliin - Pippa Laukan paljastus on liikaa

Ilarin laboratoriokokeet kertovat muun muassa korkeasta leposykkeestä, kroonisesta stressistä, kohonneista maksa-arvoista ja korkeasta kolesterolista. Pipan mukaan myös kakkostyypin diabetes on ovella valmiina viimeistelemään uhkapelurin täyskäden.

Suurin haaste on Ilarin sisäelinten ympärille kertynyt rasva, joka näkyy betonimaisena keskivartalolihavuutena. Tilanne pystytään kuitenkin vielä korjaamaan, vakuuttaa Pippa.

– Ilari on saanut itsensä tähän kuntoon syömällä, joten tilannetta ryhdytään korjaamaan myös syömällä, mutta tekemällä se oikein. Ja siihen päälle lisätään vielä ripaus liikuntaa ja lepoa.

Sahamies on innoissaan uudesta ruokavaliostaan ja lupaa noudattaa sitä. Viikkojen aikana tapahtuu kuitenkin useita repsahduksia, jotka harmittavat Ilaria. Myös liikunta tulee jälleen osaksi Ilarin elämää, johon on aiemmin kuulunut useitakin lajeja. Puolivälissä urakkaa Pippa vie pokerimiehen vielä hikoilemaan kunnolla potkunyrkkeilytreeneihin.

Pysyykö Ilari loppuun saakka Pipan virittämässä ruodussa, selviää jakson viimeisillä minuuteilla.

Lue myös: Tänään Olet mitä syöt -ohjelmassa: Ensitreffit alttarilla -parille kertyi 30 kiloa lisää painoa, Ville vakavana: "Tuli suorastaan yökötys"

Olet mitä syöt MTV3:lla keskiviikkoisin kello 20.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »