fbq
Telkkari
29.12.2021 18:30
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: HBO MAX
And just like that
Näin julmasti televisiokriitikko kommentoi Sinkkuelämää-jatkosarjaa
Telkkari
29.12.2021 18:30
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: HBO MAX

And Just Like That… -sarja on jo noussut puheenaiheeksi ympäri maailmaa, vaikka siitä on näytetty vasta muutamia jaksoja. Sarja on katsottavissa HBO Maxissa.

Sarjan juonenkäänteitä puidaan aktiivisesti sekä keskustelupalstoilla että kahvipöydissä, etenkin, kun jo heti ensijaksossa eräs päähenkilöistä kuoli sangen odottamattomalla tavalla. Osansa keskusteluun on tuonut kyseisestä roolihahmoa näyttelevän Chris Nothiin liittyvä viimeaikainen uutisointi – häntä syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Lue lisää: Sinkkuelämää-jatkosarjalla shokkialoitus

Televisioalan kriitikot ovat myös linnoittautuneet televisioidensa ja läppäreidensä eteen analysoimaan uutuussarjaa. 

The New York Times -lehden kriitikko esimerkiksi toteaa, että seksi on nykyisessä sarjassa toisarvoista. Viittaahan alkuperäisen sarjan englanninkielinen nimi juuri siihen (Sex and the City). 

Kriitikon mukaan sarjassa seksiä harrastaa ainoastaan Mirandan (Cynthia Nixon) teini-ikäinen poika, joka alati muhinoi tyttöystävänsä kanssa. Sen sijaan päähahmo Carrie (Sarah Jessica Parker) nolostuu, kun hän joutuu puhumaan itsetyydyttämisestä podcastissa ja Charlottelle (Kristin Davis) ainoa intiimi asia on se, kun hänen aviomiehensä tulee kesken kaiken kylpyhuoneeseen pissalle, kun hän on puhelimessa. 

Kriitikon mukaan alkuperäinen sarja oli suorastaan vallankumouksellinen seksuaalisen rehellisyytensä vuoksi.

Lue myös: Sinkkuelämää-fanit noteerasivat oudon epäloogisuuden sarjassa – teitkö saman huomion?

Alkuperäinen sarja keräsi aikanaan kritiikkiä siitä, kuinka sarjan päähahmot ovat vaaleaihoisia heteronaisia, eikä se näin ollen näytä oikeaa kuvaa New Yorkin katukuvasta. And Just Like That… -sarjassa asiaan on tehty muutos, mutta joidenkin mielestä se näyttää ainoastaan peittelyltä. 

The Guardianin kriitikon mielestä näyttää siltä, kuinka koko tuotanto olisi lukenut ohjekirjan, missä kerrotaan miten olla antirasisti. Hänen mukaansa jatkosarjan uudet roolihahmot ovat tulleet ainoastaan selittelemään ongelmaa ja antamaan päähahmoille oppitunnin. 

Silmään on pistänyt myös Mirandan ja hänen tummaihoisen opettajansa Nya Wallacen (Karen Pittman) keskustelut, joissa Miranda huomaamattaan heittelee hieman kyseenalaisia toteamuksia vähemmistöistä. 

– Se on sarja tuskallisia kohtauksia, jotka lukiolainen olisi voinut kirjoittaa erityisen kamalaa lukion sketsiohjelmaa varten, kriitikko kirjoittaa.