fbq
Telkkari
30.10.2021 09:24
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
Diana
Kohutun The Crown -sarjan tekijät uhmaavat prinssi Williamin tahtoa – kiistakapulana prinsessa Dianan haastattelu, väitteitä rajusta painostuksesta
Telkkari
30.10.2021 09:24
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Brittikuninkaallisten elämästä kertova, faktaa ja fiktiota yhdistävä Netflix-sarja The Crown saa jatkoa. Uudella, viidennellä tuotantokaudella yksi iso teema on prinsessa Dianan kohuhaastattelu vuodelta 1995.

Lue myös: Syntymästä kohta 60 vuotta - näitä yllättäviä faktoja et välttämättä tiedä prinsessa Dianasta!

Diana kertoi toimittaja Martin Bashirille Panorama-haastattelussa silloisen aviomiehensä prinssi Charlesin ja Camillan salasuhteesta ja omasta syömishäiriöstään. Haastattelu kohahdutti kovasti aikanaan ja Dianan puheista sai sellaisen käsityksen, että brittihovi oli kohdellut häntä julmasti.

prinssi Harry, prinssi William
Diana sai kunniapatsaan viime keväänä. Paljastustilaisuuteen saapuivat molemmat pojat, prinssi William ja prinssi Harry.

Viime vuonna haastattelusta nousi jälleen kohu, sillä kävi ilmi, että Martin painosti kyseenalaisin keinoin Dianaa antamaan haastattelun. Dianan vanhin poika prinssi William on toivonut, että äitinsä Panorama-haastattelua ei nostettaisi enää koskaan esiin televisiossa.

prinssi William, prinsessa Diana
Prinssi William ja prinsessa Diana vuonna 1990.

The Sun -lehden tietojen mukaan The Crown -sarjaan on kuitenkin tekeillä kokonainen jakso, joka käsittelee kyseistä haastattelua. Lehden lähteen mukaan tuotanto ei ota prinssin pyyntöä kuuleviin korviinsa vaan satsaa kyseiseen jaksoon isosti.

Kuninkaallisista kirjoittavan brittilehden Majesty Magazinen päätoimittaja Ingrid Seward on kommentoinut The Crown -sarjan peliliikettä Mirror-lehdelle.

- Tämä voi olla todella järkyttävää. Ainoa keino, jolla William voi suojata itsensä, on olla katsomatta jaksoa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »