fbq
Telkkari
05.07.2021 20:10
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Pasi Murto
Johanna Puhakka Matti Leino
Kirous piinaa! Johanna Puhakan ja Matti Leinon herkkiä kohtauksia Rantabaari-sarjassa vaivaa yksi seikka: "Haasteita on"
Telkkari
05.07.2021 20:10
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Pasi Murto

C Moren alkuperäissarjojen suosikiksi kasvanut Rantabaari saa syksyllä jälleen uuden tuotantokauden.

Neljännellä kaudella mukaan astelee uusia hahmoja, jotka saapuvat sekoittamaan kiemuraisia suhdekuvioita. Sarjaa kuvataan studiossa ja Helsingin Taivallahden merellisissä maisemissa koko kesän ajan. Seiska kävi jututtamassa sarjan tähtinäyttelijöitä kuvauspaikalla.

Lue myös: Rantabaari saa jatkoa Subilla - kakkoskausi starttaa elokuussa: Biletystä, pettämistä ja krapula-aamuja

Työryhmä puhaltaa yhteen hiileen

Salkkareistakin tuttu Johanna Puhakka, 28, sekä varsinainen näyttelijätyön moniottelija Matti Leino, 33, ovat olleet Rantabaari-sarjassa mukana sen ensimmäisestä kaudesta asti. Rantabaarin neljännen tuotantokauden kuvauksia on takana nyt noin kuukauden päivät ja tahti on ollut tiukka.

– Paksut ovat käsispinot, eli hommaa on paljon, mutta on ollut hauska taas hypätä tämän puksuttavan junan kyytiin, Johanna kuvailee. 

Lue myös: Johanna Puhakka matkusti Pietariin kannustamaan rakkainta Huuhkajaansa: "Olen enemmän kuin ylpeä"

Rantabaarin työporukkaan on tullut liuta uusia näyttelijöitä, mutta työryhmä on pysynyt liki samana kaikki tuotantokaudet. Tämä tekee Johannan mukaan työnteosta rennompaa.

– On ilo palata tuttuun ja turvalliseen ympäristöön, että vaikka onkin kiirettä ja tehdään kovalla aikataululla, niin läppä silti lentää ja on hyvä meininki.

Kommelluksiakin sattuu

Lomailua kaksikko ei juuri kesällä ehdi harrastaa, mutta se ei mieltä mustenna. Työkin tuntuu rennolta, sillä useat kohtauksista kuvataan ulkoilmassa.

– Oma kesälomani on marraskuussa. Se ei kyllä haittaa yhtään, vaikka kaikki aina kyselevät, että voi ei, etkö ehdi lomailemaan yhtään. Tässä kun on koronan vuoksi saanut lomailla vähän siellä sun täällä, niin on todella kivaa saada olla hommissa, naureskelee Matti. 

– Lomaillaan sitten joskus!

Lue myös: ”Baarikiintiön saa onneksi täyteen töissä!” – uudet Salkkareiden sisarsarjan tähdet eivät ehdi viihteelle!

Johanna Puhakka Matti Leino
Johanna ja Matti Rantabaarin neljännen tuotantokauden kuvauksissa.

Isolla työporukalla ulkoilmassa työskentely tuo kuvauksiin myös omat haasteensa. Pienet kommellukset ovat kuvauksissa arkipäivää.

– Niitä on aika paljon. Hyvä, ettei viikoittain jonkinlaista kommervenkkia tai kommellusta tapahdu. Onneksi isommilta tapaturmilta ollaan aika pitkälti vältytty. Pikkuisen on jotain haavereita tullut, laiturilta tikkua jalkaan tai muuta, Johanna muistelee.

Lue myös: Uusi päivä -tähti Matti Leino yllättää – viisulavalta Salkkareiden sisarsarjaan: Elämäni on aika hektistä!

Kirous piinaa

Johannan ja Matin roolihahmojen suhdekuviot ovat tunnetusti olleet Rantabaarissa kiemuraiset. Yksi asia kuitenkin on varjostanut kaksikon välisiä herkimpiä kohtauksia.

– Tietysti, kun kuvataan ulkona, niin tuntuu, että se on minun ja Matin humoristinen kirous, että joka kerta kun on vähän herkempi kohtaus, niin se on joko sitten lokki- tai hanhiparvi, joka sieltä tulee. Eikä niitä ole ihan yksi tai kaksi, vaan niitä on sitten monta. Tai soutujoukkue, joka huutaa taustalla ”Veto, veto, veto”, nauraa Johanna.

– Ja nämä kaikki on siis käyneet, komppaa Matti.

– Saadaan siitä ainakin aika paljon sellaista pieleen menneet kohtaukset -materiaalia, naureskelee Johanna.

– Se asetelma on juuri Johannan kanssa se, että otetaan kaihoisa katse toiseen. Hiljainen kaunis hetki ja sitten lähtee kailotus. Sanotaanko näin, että haasteita on pokan kanssa siinä kohtaa, Matti selventää.

Lue myös: Rantabaari-tähti Matti Leino tietää, kuinka todellisuus ja fiktio menevät katsojilta sekaisin: ”Rouvat arvostelivat varallisuuttani”

Tilaa Seiskan uutiskirje! »