fbq
Telkkari
12.05.2021 14:01
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Korhonen
Suvi Teräsniska
"Jälleen lähtee laulu soimaan!" Ikivihreistään tuttu Syksyn Sävel tekee paluun televisioon - sinustako seuraava hittinikkari?
Telkkari
12.05.2021 14:01
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Korhonen

Vieläkö korvissa soi Daa-da daa-da (1972)? Entä Ei oo, ei tuu (1979)? Muistatko yhä Vaskikellot (2000)? Tai Andrén (1998)? Jesse Kaikurannan Järjetön rakkaus (2012) kuuluu myös tähän hittipotpuriin, sillä kaikki edellä mainitut ovat voittaneet Syksyn Sävel -kilpailun.

Lue myös: Teini-ikäisenä Syksyn sävelen voittanut Anja Niskanen muistelee menestysaikojaan: Minua pyydettiin laihduttamaan!

Jo 1960-luvulla ensiesityksensä saanut kevyen musiikin sävellyskilpailu Syksyn Sävel tekee paluun televisioon! Lokakuussa AlfaTV:llä nähtävät lähetykset sisältävät kaksi semifinaalia ja finaalin. Kilpailua voit seurata lisäksi sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla.

– Saimme vahvan viestin eri musiikkialan toimijoilta, että Syksyn Sävelellä olisi edelleen oma erityinen paikkansa musiikki- ja laulukilpailujen joukossa. Kyseessä on vahva, tunnettu brändi, jonka uudelleen herättäminen henkiin toivottavasti piristää musiikkialaa ankeiden aikojen jälkeen, sanoo tiedotteessa AlfaTV:n taiteellinen johtaja Timo Suomi.

Lue myös: Tämä mies ”tuhosi” Suomen nuorison! Näin Mikko Alatalo raivostutti naisjärjestöt televisio-ohjelmallaan

Kilpailuun ovat tervetulleita osallistumaan niin vanhat konkarit, kuin uudet tulokkaatkin. Kilpailuun halutaan nimittäin mukaan mahdollisimman laaja kirjo eri musiikkigenrejen edustajia. Tavoitteena on löytää uusia, hienoja sävellyksiä, jotka koskettavat ja antavat iloa kuuntelijoille. 

Löytyykö tulevan kilpailun kattauksesta sellaisia ikivihreitä, kuten Suvi Teräsniskan Täydellinen elämä (2013) tai Kirkan Surun pyyhit silmistäni (1988) tai Irwin Goodmanin St. Pauli ja Reeperbahn (1970).

– Me haluamme toimia alan kokoavana voimana ja nostaa esiin myös pienempien suomalaisten tuotantoyhtiöiden tekemää musiikkia. Suomessa julkaistaan valtava määrä laadukasta kevyttä musiikkia, joka ei saa ansaitsemaansa näkyvyyttä mediassa, Timo jatkaa.

Lue myös: Kurre Westerlund avautui blogissaan rajusta uupumuksestaan - tähystyksessä todettiin orastava vatsahaava: "Olin täysin lopussa"

Mukana kilpailun toteuttamisessa ovat Radio Pooki ja MagnumLive. Radiopartnerina toimiva Radio Pooki takaa, että kilpailu kuuluu vahvasti myös radioaalloilla.

AlfaTV:n Keravan studioilta toteutettavista lähetyksistä vastaa huippuammattilaisten tiimi. Studion visuaalinen ilme rakennetaan yhteistyössä kokeneen kumppanin, MagnumLive -konsernin kanssa, joka on ollut toteuttamassa muun muassa Levin World Cup ja Tangomarkkinat -tapahtumia sekä mm. Tanssii Tähtien Kanssa -tv-ohjelmaa.

Lue myös: ”Myyntiluvut puhuvat puolestaan!” – Kake Randelin hämmästyi kuullessaan levylleen tulevaa materiaalia: ”Olen aina huutanut elävän musiikin perään!”

Alkava kilpailu on kaikille avoin sävellyskilpailu, johon voi osallistua millä tahansa sävellyksellä, kunhan se on ennen julkaisematon, eikä kappaletta ole aiemmin esitetty julkisesti.

Osallistumisaikaa kilpailuun on 22.8.2021 asti, johon mennessä valmiit ja esityskelpoiset kappaleet tulisi lähettää tuomariston kuultavaksi. Tarkemmat kilpailuohjeet ja -säännöt löytyvät täältä. Voittaja valitaan finaalissa lokakuussa, jonka äänestystulos ratkaistaan tuomariston äänillä, sekä yleisöäänestyksellä.

Lue myös: Muistatko Kisu Jernströmin? Kirkan jättihitin säveltäjä pyörittää kyläkauppaa Inkoossa!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »