fbq
Uutiset
14.08.2018 20:01
Teksti: Sami Spåra|Kuvat: Ari Lahti
Anja Niskanen oli tähti 80-luvulla.
Teini-ikäisenä Syksyn sävelen voittanut Anja Niskanen muistelee menestysaikojaan: Minua pyydettiin laihduttamaan!
Uutiset
14.08.2018 20:01
Teksti: Sami Spåra|Kuvat: Ari Lahti

Takavuosien nuorisoidoli Anja Niskanen, 50, tuli koko kansan tutuksi vuonna 1984 Syksyn sävelestä. Hän voitti kisan ylivoimaisesti Ollaan hiljaa vain -hitillään vasta 16-vuotiaana.

Lue myös: Muistatko 80-luvun teinitähden Anja Niskasen?! Näin hehkeältä hän näyttää nykyään – kuva!

Vetoa laulu-uralle oli ollut jo ennen Syksyn säveltä. Kaikki oli alkanut edellisenä keväänä Lahden taidetapahtumasta. Sieltä Anjalle tuli voitto, joka vei MTV:n Kyky-84 kilpailuun. Pian levy-yhtiökin otti yhteyttä.

– En ollut yhtään kiinnostunut osallistumaan Syksyn säveleen, kun levy-yhtiö sitä ehdotti. Olin vielä melkein lapsi, ei minulla ollut tavoitteita! Halusin vaan laulaa, juosta kilpaa ja olla kavereiden kanssa.

Lue myös: 1980-luvun teinitähti Anja Niskanen julkaisee uutta musiikkia ja haaveilee paluusta: Haluaisin festarikeikoille!

Lopulta Anjan mieli muuttui, ja Ollaan hiljaa vain -kappale vei teinitytön suomalaisten sydämiin.

Samana vuonna ilmestyi kultaa myynyt esikoisalbumi Anja Niskanen. Buumi kiihtyi, ja nuorta naista vietiin koko ajan haastattelusta toiseen.

– Minua kohdeltiin kuin aikuista, vaikka en sitä vielä ollut. Minua pyydettiin laihduttamaan. Se oli kova paikka nuorelle, kun en edes ollut ylipainoinen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »