fbq
Telkkari
04.01.2022 05:45
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Jaakko Kahilantieni / Aito Media Oy
Aja Daffeh
Ei herkille! Sinkut paljaana -tähti Aja Daffeh paljastaa, miten hänet silvottiin pikkutyttönä: "Kuulin, kuinka veitsiä lyötiin yhteen"
Telkkari
04.01.2022 05:45
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Jaakko Kahilantieni / Aito Media Oy

28-vuotias, Gambiasta kotoisin oleva Aja Daffeh nousi julkisuuteen voitettuaan The Face of African Queen -kauneuskilpailun vuonna 2020. 

Nyt hänet nähdään Sinkut paljaana -ohjelman tuoreella kaudella, joka on katsottavissa TV2:lla ja Areenassa. 

Hän kertoo kauden toisessa jaksossa hirvittävästä salaisuudesta, jota on joutunut kantamaan sisimmissään koko lähes koko elämänsä. Aja on vasta viime aikoina uskaltautumaan kertomaan siitä, kuinka hänen kotikylänsä miehet silpoivat hänet.

SISÄLTÖVAROITUS: Juttu sisältää yksityiskohtia, jotka eivät välttämättä sovi herkimmille lukijoille

Lue myös: Sinkut paljaana: TIS-Mattu paljastaa salaisuutensa – ei ole puhunut mielenterveysongelmastaan juuri kenellekään

Kylän vanhin mies oli päättänyt, että neljävuotiaalle Ajalle pitää tehdä ympärileikkaus, jotta tämä ei harrastaisi seksiä liian aikaisin ja voisi pysyä neitsyenä tulevalle aviomiehelleen. 

Aja kertoo, kuinka hänelle tehtiin pahin mahdollinen ympärileikkaus ja häneltä silvottiin kaikki. 

–  Olin kyläni pihalla muiden lasten kanssa, yhtäkkiä kaukaa kuului hirveää rummutusta ja miesten huutoa. Kuulin, kuinka veitsiä lyötiin yhteen, Aja muistelee kauhunhetkiä. 

Lue myös: Historialliset kauneuskisat! Suomen ensimmäinen The Face of African Queen on Aja Daffeh – katso kuva kärkikolmikosta!

"Ei ole kovin mukavaa"

Ajan isä oli tuolloin Suomessa hoitamassa perheensä asioita ja äiti oli ainoa, joka piti lapsista sillä hetkellä huolta. Hän oli yrittänyt estää miehiä toteuttamasta silpomista, mutta tuloksetta. 

–  Ensimmäinen juttu, minkä tunsin, oli se, että klitorikseni tippui pois. Kirjaimellisesti tunsin, miten minusta tippui paloja. 

–  Elämä ilman häpyhuulia ja klitorista ei ole kovin mukavaa, hän toteaa studiossa istuville muille sarjan tähdille. 

Sinkut paljaa Aja Daffeh
Aja Daffeh voitti The Face of African Queen -kisan vuonna 2020.

Nelivuotiaalla Ajalla oli leikkauksen seurauksena noussut kuume niin korkealle, että hänen äitinsä oli pelännyt tämän kuolevan. 

–  Kun tulin Suomeen, niin mun oli todella vaikea pissata. Se kipu oli niin sietämätöntä joka kerta, kun kävi vessassa. Niin sietämätön, että kastelin 14-vuotiaaksi saakka sänkyyn. 

Aja myöntää silpomisen vaikuttaneen myös hänen parisuhde-elämäänsä.

–  Se, että sinut on leikattu kirjaimellisesti veitsellä, niin senhän on tarkoituskin estää minua harrastamasta seksiä liian aikaisin. 

"Ota tai jätä"

Aja ei ole käynyt ikinä treffeillä. Nyt siihen tulee kuitenkin muutos, kun hänelle on järjestetty ohjelmassa kolmet treffit eri miesten kanssa. Hän on päättänyt, että kertoo menneisyydestään rehellisesti myös treffikumppaneilleen. 

Ennen treffeille lähtöä hän joutuu kuitenkin pesemään meikkinsä sekä ottamaan peruukkinsa pois. 

–  Tässä olen minä. Ota tai jätä, Aja toteaa kameralle itkuisena. 

Kaudella on mukana Ajan lisäksi Temptation Island Suomi -ohjelmasta tuttu somevaikuttaja Mathilda "Mattu" Westerberg, transtaustainen glamourmalli ja kauneusalan ammattilainen Elena Vikström, läskiaktivisti, realitytähti ja työkseen rohkeissa kuvissa poseeraava Anna Roininen, tosi-tv-kaunotar ja someyrittäjä Endia Patterson sekä povikaunotar ja viihdeyrittäjä Marianne Kallio.

Lue lisää: Tässä ovat Sinkut paljaana -sarjan uudet kaunottaret – mukana Elena Vikström ja Marianne Kallio

Sinkut paljaana -ohjelman Aja Daffehin jakso Yle TV2 Tiistai 04.01.2022 kello 22.01 alkaen.