Sointu Borg

Diili-voittaja Sointu Borg finaalitehtävästä: Olin aivan itkun partaalla!

Telkkari | 02.05.2021 10:04

Takavasemmalta Diili-sarjan voittajaksi purjehtineen suorapuheisen Sointu Borgin, 28, seuraavat vuodet tulevat olemaan kiireisiä. Tänä kesänä ei lomaakaan pidetä.

– Minun on näytettävä niin Jaajolle kuin itselleni sekä kaikille epäilijöillenikin, että valintani oli oikea. Olen sanojeni ja tilaisuuden mittainen nainen, Sointu napauttaa.

Lue myös: Perhehaaveet syrjään! Sointu Borg Diili-voitostaan: Siirryin yhdessä yössä sunnuntailiigasta oikeille pelikentille

Diilin finaalijaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli rakentaa varainhankintaan liittyvä liikeidea nollasta. Aikaa annettiin 24 tuntia. Se finalisteista voitti, kumpi sai ideansa taakse enemmän enkelisijoittajia esittelytilaisuudessa.

Näyttävä Sointu on tehnyt vuosia pr- ja mallihommia. Hän on myös oman yrityksensä toimitusjohtaja.
Näyttävä Sointu on tehnyt vuosia pr- ja mallihommia. Hän on myös oman yrityksensä toimitusjohtaja.

Enkelisijoittajien raati koostui nimekkäistä yritysmaailman vaikuttajista. Sointu kehitti uudenlaisen työkalun verkkovarainhankinnalle.

– Yritys helpottaa huomattavasti esimerkiksi koululuokkien, seurojen ja järjestöjen varainhankintaa. Valvoin koko finaalivuorokauden, ja yöllä olin itsekseni aivan itkun partaalla.

Väsymys ja paine purkaantuivat itkuna ulos, mutta tässä sitä nyt ollaan ja hymyillään leveästi.

– Hymyilylle ei vain ole nyt kamalasti aikaa, sillä ryhdyn painamaan tukka putkella töitä tämän eteen, Sointu kuvailee tulevaa aikaa.

Fundly Oy on rekisteröity kaupparekisteriin huhtikuun alussa. Muut osakkaat paljastetaan myöhemmin.

Diili-ohjelman finaalissa nähtiin Sointu ja Petri Matero tiimeineen. Aikaa oli 24 tuntia ja tehtävänä keksiä liikeidea tyhjästä.
Diili-ohjelman finaalissa nähtiin Sointu ja Petri Matero tiimeineen. Aikaa oli 24 tuntia ja tehtävänä keksiä liikeidea tyhjästä.

Lue myös: Diili-ohjelman voittaja selvisi! Näin Sointu Borg kommentoi finaalia Seiskalle: "Kävelevä mainostoimisto pisti hyvin kampoihin!"

Kaksi eri Jaajoa

Nelosen mukaan Diili-ohjelma keräsi tänä vuonna ennätysmäärän katsojia verrattuna ohjelman aikaisempiin tuotantokausiin.

Suosittu aamujuontaja ja sarjayrittäjä Jaajo Linnonmaa, 42, haki ohjelmassa yritykselleen kehitysjohtajaa. Sointu onkin jo aloittanut voiton myötä tehdä töitä Jaajolle.

– Olemme pikkuhiljaa valmistelleet tulevaa ja olleet hissukseen, ettei voitto paljastu ennen aikojaan.

Tämän kauden Diili-kisa keräsi ennätysmäärän katsojia tv:n ääreen.
Tämän kauden Diili-kisa keräsi ennätysmäärän katsojia tv:n ääreen.

Sointu on työskennellyt Jaajon kanssa yhdessä jo sen verran, että on huomannut suosikkijuontajassa kaksi eri persoonaa.

–  On työ-Jaajo ja humoristinen, kaikkien tuntema Jaajo. Ensimmäinen tekee työt raudankovalla asenteella ja niissä hommissa hän lyö leikkiä kuten radiossa.

Jää nähtäväksi, miten Soinnun työnkuva tulee muotoutumaan, kun homma pyörähtää käyntiin kunnolla.

– Sen tiedän, että olen mukana jatkossa myös Kulttuuritehdas Korjaamon kehittämisessä, Sointu paljastaa.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Timo Korhonen ja Nelonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!