Vappu Pimiä paljastaa täydellisen arkiruokansa: "Maistuu aina kaikille"

Juontaja Vappu Pimiä vinkkaa, että pastan tekemiseen menee alle 15 minuuttia.
Juontaja ja keittokirjailija Vappu Pimiä jakaa yhden luottoresepteistään.
Vappu Pimiä jakaa muille keittiössä häärääville yhden perheen suosikkiresepteistä. Kahden koululaisen kiireinen yrittäjääiti iloitsee myös siitä, ettei sen valmistamiseen mene kuin alle 15 minuuttia.
– Tein tänään lounaaksi meidän tyttöjen mielestä maailman toiseksi parasta pastaa heti valkosipulipastan jälkeen! Vappu kertoo somekanavallaan.
Päivityksessä on kuusi kuvaa. Kyseessä on siis merellinen pasta.
– Eli tässä mun vihertävä tonnikala-sardellipasta, joka kyllä maistuu aina kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta!
Reseptiä on mahdollisuus myös hieman soveltaa.
– Ai niin, tänään käytin puolet tonnikalaa ja puolet säilöttyä kotimaista järvikalaa mitä löytyy nykyään upeasti ihan kauppojen omilta merkeiltä ja toimi kun junan vessa!
Nopeus keittiössä on monelle myös helpotus arjessa.
– Parasta on, että tää syntyy alle vartissa, joten myös täydellinen arkiruoka.
Vapun vihertävä tonnikala-sardellipasta
Kyseisestä reseptistä tulee neljä annosta.
350-400 g spagettia
2 prk (150-200g) tonnikalaa öljyssä tai suomalaista järvikalaa purkissa
5-6 sardellifileetä (löytyy säilöttynä)
1 pieni prk (50-80g)
Kapriksia liemineen
2 tomaattia
3-5 lehtikaali vartta riippuen koosta
1 valkosipulin kynsi
Puolikkaan sitruunan mehu
2-3 rkl oliiviöljyä
0,5 -1dl pastan keitinvettä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria (Ripaus chiliä)
Vappu myös vinkkaa, että halutessaan voi laittaa päälle raastettua parmesania, vaikka italialaiset sitä pyhäinhäväistyksenä pitävätkin.
– He eivät koskaan käytä parmesania kala/mereneläväpastojen kanssa, mutta siihen minä totean, että onneksi en ole italialainen, Vappu naureskeli.
Valmistus
Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se reilusti suolalla. Sillä aikaa valuta purkkikalat, silppua valkosipuli pieneksi ja irrota lehtikaalin varsista keskiruotu irti ja silppua lehdet pieneksi sekä kuutioi tomaatit.
Laita spagetti kiehumaan ja kypsennä pakkauksessa annettu aika. Kun pasta kiehuu, laita paistinpannun tai laakean padan pohjalle öljy sekä sardellifileet ja kypsennä 2-3 minuuttia niin, että fileet alkavat hajoamaan.
Lisää joukkoon kalat, valkosipuli sekä lehtikaali. Paista noin 1-2 min. Lisää joukkoon kaprikset liemineen, tomaatti kuutiot sekä sitruunan mehu.
Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi chilillä.
Lisää joukkoon noin 0,5-1dl pastan keitinvettä. Valuta kypsä pasta ja lisää kastikkeen sekaan.
Koristele halutessasi basilikalla. Sekoita ja tarjoile.