Tästäkö herkku vappuun tai kiekkokisojen kotistudioon? Katso Saariston Martan resepti

Helposti hyvää yhden laarin taktiikalla.
Hävikitkin saat pois kuljeksimasta, kun laitat ruokaan edellisen päivän keitetyt perunat ja porkkanat. Tätä herkkuahan syö mielikseen, vaikka vappukattauksilla, kevätretkillä tai tulevien jääkiekkokisojen kotistudioissa. Ateriasta riittää ja taatusti väki kiittää!
Raaka-aineet ateriaan:
1,5 kg keitettyjä perunoita (1,40 €)
1 kg keitettyjä porkkanoita (1,20 €)
1 sipuli (0,15 €)
Rypsiöljyä
Mustapippuria
Suolaa
Noin 350 g valmislihapullia (3,15 €)
Suolakurkkuja (1,10 €)
Yrttejä
Hinta yhteensä 7,00 €.

Tee lihapullalaari näin:
Ota iso uunivuoka. Lohko vuokaan eilisen päivän keitinperunat ja porkkanat. Lirauta niiden päälle reippaasti öljyä ja ropsuttele pinnalle hieman mustapippuria sekä suolaa.
Laita laari 200-asteiseen uuniin ja anna juuresten saada väriä pintaansa. Siivuta paiston loppuvaiheessa joukkoon sipulia ja lisää samalla lihapullatkin lämpenemään.
Kun koko setti on sopivasti lämmöstä paahtunut, on aika kutsua väki syömään.
Ruokaa voi halutessaan koristella tuoreilla yrteillä, ja suolakurkut maistuvat mainiosti lisukkeena.
Hyvää ruokahalua!
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi