Tervetuloa puurobaariin! Katso Saariston Martan resepti

Puuro väen tiellä pitää! Ja päälle vaikka vaniljavaahto ja marjoja.
Pistetäänkö
pystyyn puurobaari? Mieluisaa puuroa ja lisukkeita aamuun, päivään tai iltaan.
Uunissa muhinutta tai sitten hellalla kypsyteltyä hyvää. Omilla poimituilla
marjoilla ja hilloilla tai sitten kaupan hyllyiltä hommatuilla
kylkiäisillä.
Se on tasaraha 7 € ja sillä mennen tullen tekee tarjolle terveellisen makoisan puuroaterian lisukkeineen neljälle. Spelttiä suosin nykyään paljon. Se on kotimainen täyteläisen makuinen vilja, joka sisältä reilusti proteiinia.

Matkoillakin voi puuroherkutella. Aikoinaan New Yorkin aamujeni suosikkipaikaksi nousi puurobaari keskusrautatieasemalla. Puuro kaikilla ”mausteilla”. Luumupuuroa, mallaspuuroa, omenapuuroa… vaniljavaahdolla, hilloilla, granolalla, hedelmillä, marjoilla. Siitäpä kelpoa evästä päivään.
Spelttipuuro
1 litra täysmaitoa
noin 2 dl spelttihelmiä
0,5- 1 tl suolaa.
Hellalla:
Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon spelttihelmet. Hauduta puuroa hiljalleen kannen alla noin 40- 50 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuro suolalla.

Uunissa:
Voitele uunivuoka ja mittaa pohjalle spelttihelmet. Ripsauta päälle suolaa ja kaada maito vuokaan. Uunin 125 asteessa puuro saa kypsyä noin kolmisen tuntia. Puuroa kannattaa sekoittaa pari-kolme kertaa paiston aikana.
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi