Tervetuloa puurobaariin! Katso Saariston Martan resepti

Tervetuloa puurobaariin! Katso Saariston Martan resepti

Puuro väen tiellä pitää! Ja päälle vaikka vaniljavaahto ja marjoja.

Mainos
Mainos päättyy

Pistetäänkö pystyyn puurobaari? Mieluisaa puuroa ja lisukkeita aamuun, päivään tai iltaan. Uunissa muhinutta tai sitten hellalla kypsyteltyä hyvää. Omilla poimituilla marjoilla ja hilloilla tai sitten kaupan hyllyiltä hommatuilla kylkiäisillä.

Se on tasaraha 7 € ja sillä mennen tullen tekee tarjolle terveellisen makoisan puuroaterian lisukkeineen neljälle. Spelttiä suosin nykyään paljon. Se on kotimainen täyteläisen makuinen vilja, joka sisältä reilusti proteiinia.

Tervetuloa puurobaariin! Katso Saariston Martan resepti

Matkoillakin voi puuroherkutella. Aikoinaan New Yorkin aamujeni suosikkipaikaksi nousi puurobaari keskusrautatieasemalla. Puuro kaikilla ”mausteilla”. Luumupuuroa, mallaspuuroa, omenapuuroa… vaniljavaahdolla, hilloilla, granolalla, hedelmillä, marjoilla. Siitäpä kelpoa evästä päivään.

Mainos
Mainos päättyy

Spelttipuuro 

1 litra täysmaitoa

noin 2 dl spelttihelmiä

0,5- 1 tl suolaa.

Hellalla: 

Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon spelttihelmet. Hauduta puuroa hiljalleen kannen alla noin 40- 50 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuro suolalla.

Tervetuloa puurobaariin! Katso Saariston Martan resepti
Mainos
Mainos päättyy

Uunissa:

Voitele uunivuoka ja mittaa pohjalle spelttihelmet. Ripsauta päälle suolaa ja kaada maito vuokaan. Uunin 125 asteessa puuro saa kypsyä noin kolmisen tuntia. Puuroa kannattaa sekoittaa pari-kolme kertaa paiston aikana.

Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi

 

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan