Tässäkö kesän kauneimmat reseptit? Tärkeä muistutus yleisestä mokasta

Ruokaexpertti Merja Naumanen haluaa viettää myös kesää estetiikka edellä.
Ruokaekspertti Merja Naumanen, eli Aperidiiva on jakanut Seiskan lukijoille eri vuodenaikojen suosikkireseptejään ja kattausvinkkejä. Keskikesä ei ole poikkeus aiempaan - näyttävää ja maistuvaa pitää olla ja juhlapöydän koristelu kohdillaan.
- Ja muistakaa kesällä pitää kiinni kylmäketjusta. Ruokia ei saa jättää lojumaan lämpimään, Merja muistuttaa.

Ohessa Merjan näyttäviä reseptejä ja esillepanoja kesään:
Mocktail kilistelyyn ilman promilleja
SEKOITETTAVA
COCTAIL-, KUOHUVIINI TAI ON THE ROCKS -LASI
3 CL RUUSUSIIRAPPI KS. RESEPTI
½ LIMEN MEHU
4 CL MAKEUTETTUA SITRUUNA-LIME MEHUA
1 DL ROSE LEMONADEA (ESIM. FENTIMANS)
JÄÄPALA KUIVATULLA RUUSULLA
KORISTELUUN RUUSUNTERÄLEHTIÄ
Mittaa siirappi ja mehut jäiden päälle lasiin ja sekoita. Pidennä Rose Lemonadella ja koristele ruusun terälehdillä.
RUUSUSIIRAPPI
2 DL VETTÄ
3 DL MYRKYTTÖMIÄ RUUSUNTERÄLEHTIÄ
2 DL SOKERIA
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää ruusunterälehdet ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Pullota ja säilytä jääkaapissa. Säilyy noin pari kuukautta.
Vinkki: Siirappeja on helppo valmistaa haluamistasi mauista esim. tuoreita marjoja, hedelmiä, yrttejä ja mausteita käyttäen. Ne sopivat niin juomiin kuin leivontaan ja ruoan laittoonkin.

Näillä mansikoilla ei voi epäonnistua
Valkosuklaaseen dipatut mansikat
Valmistusaika 30 minuuttia
20 kpl tuoreita mansikoita
70g valkosuklaata
1. Sulata valkosuklaa mikrossa 15 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen.
2. Dippaa mansikat valkosuklaaseen pitäen kiinni mansikan kannasta.
3. Laita mansikat kuivumaan leivinpaperin päälle jääkaappiin.
4. Koristele halutessasi osa mansikoista kultaisella kimallepuuterilla (laita siveltimellä), kun valkosuklaa on hyytynyt mansikoiden pintaan.
Vinkki: Voit valmistaa tuotteet tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa peitettynä.

Voit koristella dipatuilla mansikoilla esimerkiksi kakkuja tai jälkiruoka-annoksia.
Kanaa uudessa annoskoossa
Seesamikana, jalapenomajoneesi, kurkkusalsa
400 g broilerin reisipaistileikettä
1 rkl (4g) seesamiöljyä
1 rkl (20g) juoksevaa hunajaa
1 limen raastettu kuori
2 rkl (4g) limen mehua
1 tl (5g) suolaa
1 tl (2g) valkosipulijauhetta
1 tl chilihiutaleita
mustapippuria myllystä
1rkl seesamiöljyä paistamiseen
1 (20g) jalopenochili
1 luomukananmuna
1 rkl dijoninsinappia
½ tl suolaa
2 dl viinirypälesiemenöljyä (tai rypsiöljyä)
1 keskikokoinen tuorekurkku
1 (50g) pieni punasipuli hienonnettuna
1 mango
200g viipaloitua tuoretta ananasta
½ dl limen mehua
1 ruukku korianteria
Koristelu
2 rkl mustia seesaminsiemeniä paahdettuna
lehtipersiljaa
Seesamikanan valmistus
1. Sekoita marinadin ainekset keskenään
2. Kaada marinadi broilerin paistileikkeiden päälle ja sekoita (Tämä onnsituu parhaiten, kun käytät kertakäyttöistä hanskaa ja sekoitat marinadin broileriin käsin). Anna marinoitua vähintään 1 tunti, mieluiten yön yli jääkaapissa.
3. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen valmistusta.
4. Kuumenna seesamiöljy paistinpannussa Paista kypsäksi molemmin puolin noin 15-20 minuuttia. Voit myös ruskistaa leikkeet molemmin puolin nopeasti ja jatkaa kypsennystä uunipellillä, kunnes broilerin sisälämpötila on vähintään 75 astetta tai paistaa leikkeet uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä
Jalapenomajoneesin valmistus
1. Ota kaikki raaka-aineet huoneenlämpöön. Majoneesin onnistuneeseen lopputulokseen on tärkeää , että kaikki ainesosat ovat saman lämpöisiä.
2. Puolita jalopenochili ja poista kanta ja siemenet. Silppua pieneksi silpuksi.
3. Laita kapeaan korkeaan sekoitusastiaan ensin kananmuna, sitten dijoninsinappi, suola ja jalopenosilppu. Lisää lopuksi rypsiöljy.
4. Laita sauvasekoitin sekoitusastian pohjalle ja nosta sitä hiljalleen ylöspäin kunnes kaikki ainesosat ovat sekoittuneet.
5.Jalapenomajoneesi ei ole pursotettavan paksuista, koska jalapenon lisääminen tekee majoneesista löysempää.
Kurkkusalsan valmistus
1. Kuori kurkku ohuelti. Puolita kurkku pituussuunnassa ja koverra pehmeä sisus pois. Pilko pieniksi kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi silpuksi.
3. Kuori Mango, viipaloi kiven ympäriltä ja pilko mango pieniksi kuutioiksi.
4. Pilko ananas pieniksi kuutioiksi.
5. Hienonna korianterinlehdet varsineen.
6. Seikoita kulhossa kurkku- , ananas- , mangokuutiot ja punasipulisilppu. Lisää joukkoon lopuksi limen mehu ja hienonnettu korianteri. Sekoita.
Annosten kokoaminen
1. kuutioi jäähtyneet broilerin paistileikkeet
2. Laita annoskulhoihin ensin kurkkusalsaa ja sen päälle paistileikekuutiot.
3. Lusikoi astian reunaan jalapenomajoneesia. Koristele paahdetuilla mustilla seesaminsiemenillä ja korianterin tai lehtipersiljan oksilla.


Kattaustuotteet ja valkoinen mekko: amandabshop.com