Tällainen on Hanna Sumarin salainen suosikkiresepti! Valmistuu alle puolessa tunnissa
Hanna Sumari paljastaa perheensä suosikkireseptin, joka valmistuu 25 minuutissa.
Toimittaja, juontaja ja keittokirjailija Hanna Sumari, 65, jakaa perheensä luottoreseptin.
Hamstring-leikkauksesta toipuva tv-juontaja Hanna Sumari ilostuttaa somessa seuraajiaan yksinkertaisella muffinssireseptillä. Hannalla operoitiin molemmat takareidet marraskuun lopussa, jonka jälkeen hän on kuntouttanut itseään päivittäin. Hanna kertoi hiljattain Seiskalle, että kuntoutus on sujunut fysioterapeutin mukaan älyttömän hyvin.
Aikaa on kuitenkin jäänyt myös rakkaalle harrastukselle ja työlle eli ruoanlaittoon. Hanna paljastikin perheensä luottoleivonnaisen.
– Valmista 25 minuutissa (sydän) lapsellisen helpot suussa sulavat mutakakkumuffinit, Hanna fiilisteli somekanavallaan.
Resepti innosti myös somevaikuttaja Sara Parikan kokeilemaan reseptiä lapsensa kanssa. Oman keittikirjankin julkaissut Sara jakoi Hannan suklaisen reseptin sometarinoissaan ja kertoi ehdottomasti kokeilevan ohjetta. Hannan mukaan myös kouluikäiset lapset suoriutuvat urakasta.
– Tämä ohje on perheessämme hyvin rakas. Herkulliset muffinit on helpot tehdä ja lapset tekevätkin näitä usein myös itse tarjottavaksi kavereilleen, vaikka koulupäivän jälkeen. Sisus jää mukavan tahmeaksi ja näihin tulee kyllä helposti himo. Vähän lämpiminä muffinit ovat hyviä myös vaniljajäätelön kaverina, jolloin ne muodostavat jo juhlavan jälkiruoan, Hanna iloitsi.
Hanna Sumari avautuu voinnistaan leikkauksen jälkeen
Mutakakkumuffinien ohje:
Hanna kertoo ohjeesta tulevan 15 muffinia ja uunin lämpötilaksi 200 astetta.
– 100 g voita, 2 kananmunaa, 2 ½ dl sokeria, 1 ½ tl vaniljasokeria, 1 veitsenkärjellinen suolaa, 4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta, 2 dl vehnäjauhoja ja ½ tl leivinjauhetta.
– Laita muffinivuoat pellille valmiiksi. Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää jäähtynyt rasva viimeiseksi. Jaa taikina vuokiin, jätä 1/3 osa nousuvaraa taikinalle.
– Paista uunin keskiosassa noin 10 min. Muffinien kuuluu jäädä kosteiksi keskeltä.
Hanna kannustaa nauttimaan leivonnaiset mahdollisimman pian.
– Parhaita samana ja seuraavana päivänä. Paistossa mutamuffinit nousevat mutta jäähtyessään ne laskevat ja se on ok ja just hyvä, Hanna mainitsee.