Syyssoppa lämmittää – katso Saariston Martan resepti

Syyssoppa lämmittää – katso Saariston Martan resepti

Ateria syntyy syksyn sadosta.

Mainos
Mainos päättyy

Aamuvarhain on pimeää, ja illat hämärtyvät päivä päivältä aiemmin. Kynttilät luovat kotiin tunnelmaa, ja viltin sisään on mukava käpertyä ja lukea kirjaa tai neuloa villasukkia tulevaan talveen. Keittiön hellalla porisee porukalle syksyn sadosta valmistettu ateria. Hyvät maut lämmittävät, ja ruuan värikkyys tuo silmäniloa. 

Raaka-aineet syyssoppaan:

2 sipulia (0,45 €)

Valkosipulia (0,50 €)

Mainos
Mainos päättyy

2 lehtisellerin vartta (0,40 €)

3 porkkanaa (0,50 €)

Chiliä

Oliiviöljyä

3 tlk tomaattimurskaa (2,40 €)

4 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota 

Mainos
Mainos päättyy

Leipäviipale

Mustapippuria

Suolaa

Cayennenpippuria

Limen mehua

2 dl kermaa (1,25 €)

Babypinaattia/persiljaa (1,50 €)

Mainos
Mainos päättyy

 

Syyssoppa syntyy helposti.
Syyssoppa syntyy helposti.

Tee ateria näin:

Kuori ja pilko sipulit sekä porkkanat. Pätki lehtiselleri ja chiliä. Lorauta kattilaan oliiviöljyä, ja kuullota kasviksia öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Anna keiton porista pienellä lämmöllä noin puoli tuntia. Laita leipäviipale keiton sekaan, ja anna sen pehmentyä. Surauta sauvasekoittimella keitto tasaisen pehmeäksi. Lisää rouskaus mustapippuria, suolaa ja hippunen cayennenpippuria. Loraus limen mehua, lopuksi loppuhämmentelyyn kermaa ja annoksen päälle babypinaattia tai persiljaa.

Hinta yhteensä 7,00 €.

Mukavaa marraskuuta, syksyn tunnelmaa ja tuoksuja! 

Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan