Syyssoppa lämmittää – katso Saariston Martan resepti
Ateria syntyy syksyn sadosta.
Aamuvarhain on pimeää, ja illat hämärtyvät päivä päivältä aiemmin. Kynttilät luovat kotiin tunnelmaa, ja viltin sisään on mukava käpertyä ja lukea kirjaa tai neuloa villasukkia tulevaan talveen. Keittiön hellalla porisee porukalle syksyn sadosta valmistettu ateria. Hyvät maut lämmittävät, ja ruuan värikkyys tuo silmäniloa.
Raaka-aineet syyssoppaan:
2 sipulia (0,45 €)
Valkosipulia (0,50 €)
2 lehtisellerin vartta (0,40 €)
3 porkkanaa (0,50 €)
Chiliä
Oliiviöljyä
3 tlk tomaattimurskaa (2,40 €)
4 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
Leipäviipale
Mustapippuria
Suolaa
Cayennenpippuria
Limen mehua
2 dl kermaa (1,25 €)
Babypinaattia/persiljaa (1,50 €)
Tee ateria näin:
Kuori ja pilko sipulit sekä porkkanat. Pätki lehtiselleri ja chiliä. Lorauta kattilaan oliiviöljyä, ja kuullota kasviksia öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Anna keiton porista pienellä lämmöllä noin puoli tuntia. Laita leipäviipale keiton sekaan, ja anna sen pehmentyä. Surauta sauvasekoittimella keitto tasaisen pehmeäksi. Lisää rouskaus mustapippuria, suolaa ja hippunen cayennenpippuria. Loraus limen mehua, lopuksi loppuhämmentelyyn kermaa ja annoksen päälle babypinaattia tai persiljaa.
Hinta yhteensä 7,00 €.
Mukavaa marraskuuta, syksyn tunnelmaa ja tuoksuja!
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi