Ooh! Tuleeko tästä Karita Tykän herkkuruuasta sinunkin kestosuosikkisi?

Karitan seuraajat suitsuttavat tätä mahtavaa sesonkiin sopivaa arkiruokaa, jossa pääosassa on spagettikurpitsa.
Kurpitsat ovat nyt sesongissa ja niitä voi hyödyntää kotikokkailuissa monella tapaa.
Satokausikalenterin mukaan nyt parhaillaan ovat hokkaido-,myski-, ja spagettikurpitsat.
Valmentaja Karita Tykkä näyttääkin nyt, miten spagettikurpitsasta valmistuu maittava ateria. Karita paljastaa uusimmassa julkaisussaan, että kyseinen ruoka on hänen kestosuosikkinsa.
Spagettikurpitsan hedelmäliha muistuttaa nimensä mukaisesti spagettia, kun se kypsennetään. Karita havainnollistaa vaihe vaiheelta Instagram-videollaan, miten annos valmistetaan.
Valmis ruoka näyttää kerrassaan herkulliselta ja tarjoaa taatusti erinomaista vaihtelua arkiruokailuun.
Karitan spagettikurpitsaa uunifetalla:
- 1 spagettikurpitsa
- 200 g fetajuustoa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 punainen chili
- 300-500g kirsikkatomaatteja
- mustapippuria myllystä sekä suolaa
- koristeluun tuoretta basilikaa
Tee näin:
Halkaise kurpitsa kahtia. Poista siitä siemenet ja siemenrihmasto. Hiero sen jälkeen kurpitsaan suolaa ja oliiviöljyä.
Paista kurpitsaa leikkuupinta alaspäin 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Tällä aikaa valmistetaan fetavuoka. Kaada uunivuoan pohjalle oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Viipaloi chili ja laita fetan päälle. Laita kirsikkatomaatit vuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita. Rouhi päälle mustapippuria.
Lisää 20 minuutin jälkeen myös fetavuoka uuniin kurpitsan kanssa. Paista vuokaa uunin keskiosassa 200 asteessa 20-25 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista.
Koverra kypsän kurpitsan sisusta haarukan avulla spagettimaiseksi (Karitan vinkki: sen voi myös jättää isoiksi paloiksi halutessaan).
Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen spagettikurpitsan joukkoon. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.
Lähde: Karitan Instagram