Nam! Näin teet paellaa Mikko Parikan tapaan: "Heittämällä parasta"

Nam! Näin teet paellaa Mikko Parikan tapaan: 'Heittämällä parasta'
20240515, Helsinki. Salatut elämätä mediapäivä. Kuvassa Mikko Parikka.

Mikko jakoi suurta suosiota saaneen herkkureseptinsä.

Mainos
Mainos päättyy

Näyttelijä ja mediapersoona Mikko Parikka paljastaa herkkureseptinsä.

Mikon vaimo Sara Parikka on kehunut Mikon valmistamaa espanjalaista perinneruokaa ylistävin sanakääntein.

– Heittämällä parasta paellaa mitä oon ikinä syöny, Sara kehuu tuoreessa julkaisussaan.

Nyt Mikko jakoi herkullisen reseptinsä myös seuraajilleen, ja klassikkoruoan resepti ihastuttaa helppoudellaan.

Mikon Sara-vaimo ylistää miehensä paellaa.
Mikon Sara-vaimo ylistää miehensä paellaa.
Mainos
Mainos päättyy

Mikko Parikan paella

Ainekset:

5 valkosipulinkynttä

2 isoa sipulia

4 isoa tomaattia

400 g chorizomakkaraa

1 dl oliiviöljyä

Mainos
Mainos päättyy

0,5 tl sahramia

2 tl savupaprikajauhetta 

4 dl paellariisiä tai risottoriisiä

2 dl olutta 

2 l kanalientä

1 dl tomaattipyreetä

2 limeä 

Mainos
Mainos päättyy

2 sitruunaa

500 g scampeja

2 dl tuoretta persiljaa silputtuna

Vaikka paella vaatiikin useita ainesosia ja jopa olutta valmistuakseen, ovat herkkuruoan valmistusvaiheet hyvin simppelit.

Valmistusvaiheet:

1. Pilko valkosipuli, sipulit, tomaatit ja chorizo.

2. Laita pannu tulille ja lisää oliiviöljy, sahrami ja savupaprikamauste. 

3. Lisää joukkoon riisi sekä sipulit. Kuullota hetki ja kaada joukkoon olut.

4. Lisää tomaatit ja kaada pannulle hiljalleen kanaliemi. Sekoita mukaan tomaattipyre. 

5. Kuun riisi alkaa olemaan kypsää, mausta paella sitruunan ja limen mehulla, sekoita joukkoon ravut ja chorizo. Maistele ja lisää suolaa jos tuntuu siltä.

– Kun ravut on muuttuneet punaisiksi on paella valmis. Koristele vielä sitruunan ja limen viipaleilla ja persiljalla, Mikko neuvoo julkaisussaan.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan