Nam! Näin teet paellaa Mikko Parikan tapaan: "Heittämällä parasta"

Mikko jakoi suurta suosiota saaneen herkkureseptinsä.
Näyttelijä ja mediapersoona Mikko Parikka paljastaa herkkureseptinsä.
Mikon vaimo Sara Parikka on kehunut Mikon valmistamaa espanjalaista perinneruokaa ylistävin sanakääntein.
– Heittämällä parasta paellaa mitä oon ikinä syöny, Sara kehuu tuoreessa julkaisussaan.
Nyt Mikko jakoi herkullisen reseptinsä myös seuraajilleen, ja klassikkoruoan resepti ihastuttaa helppoudellaan.

Mikko Parikan paella
Ainekset:
5 valkosipulinkynttä
2 isoa sipulia
4 isoa tomaattia
400 g chorizomakkaraa
1 dl oliiviöljyä
0,5 tl sahramia
2 tl savupaprikajauhetta
4 dl paellariisiä tai risottoriisiä
2 dl olutta
2 l kanalientä
1 dl tomaattipyreetä
2 limeä
2 sitruunaa
500 g scampeja
2 dl tuoretta persiljaa silputtuna
Vaikka paella vaatiikin useita ainesosia ja jopa olutta valmistuakseen, ovat herkkuruoan valmistusvaiheet hyvin simppelit.
Valmistusvaiheet:
1. Pilko valkosipuli, sipulit, tomaatit ja chorizo.
2. Laita pannu tulille ja lisää oliiviöljy, sahrami ja savupaprikamauste.
3. Lisää joukkoon riisi sekä sipulit. Kuullota hetki ja kaada joukkoon olut.
4. Lisää tomaatit ja kaada pannulle hiljalleen kanaliemi. Sekoita mukaan tomaattipyre.
5. Kuun riisi alkaa olemaan kypsää, mausta paella sitruunan ja limen mehulla, sekoita joukkoon ravut ja chorizo. Maistele ja lisää suolaa jos tuntuu siltä.
– Kun ravut on muuttuneet punaisiksi on paella valmis. Koristele vielä sitruunan ja limen viipaleilla ja persiljalla, Mikko neuvoo julkaisussaan.