Nam! Näin syntyvät Henri Alénin syksyiset herkkupatongit

Nam! Näin syntyvät Henri Alénin syksyiset herkkupatongit
20240227, Helsinki. Robusto ravintolan kutsuvierasavajaiset. Kuvassa Henri Alen.

Sesongin mukainen sieniruoka on helppo ja herkullinen.

Mainos
Mainos päättyy

Huippukokki Henri Alén jakaa maittavan sienireseptinsä.

Tuoreessa Instagram-päivityksessään hän esittelee ihanalta näyttäviä sienipatonkeja, jotka pursuavat herkkutatteja ja parmesaania.

Herkullinen, koko perheelle sopiva makupala valmistuu Henrin mukaan helposti, ja se on umaminen, kirpeä ja rapsakka.

Mainos
Mainos päättyy

Hänelle itselleen tattipatongit ovat muodostuneet päivityksen mukaan perheen perinneruuaksi.

Joillekin sesongin ekat parsat on se juttu, toisille riistasesongin alku. Meidän perheelle se on ekat pulleat herkkutatit ja niistä tehdyt täytetyt patongit. Tämä on simppeliä kotiruokaa. Yksinkertaista mutta niin herkullista. Umamia, kirpeyttä ja rapsakkaa. Resepti on simppeli ja nyt vaan mettälle!

Henri on jakanut kuvien ohella yksityiskohtaisen reseptin leipiinsä.

Henrin tattipatongit

Tarvitset:

  • Tuoreita herkkutatteja
  • Kaksi paistovalmista patonkia
  • Kaksi sipulia
  • Kaksi valkosipulinkynttä
  • Yhden rosmariininoksan
  • Ruokalusikallisen balsamietikkaa
  • Parmesaanijuustoa lastuina
  • Tuoretta rucolaa
  • Puoli desiä hyvää oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Tee näin:

Mainos
Mainos päättyy

1. Viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne oliiviöljyssä pehmeäksi (noin 15 minuuttia). Lisää mukaan balsamietikka ja mausta suolalla. Pidä lämpimänä.

2. Paista sitten patongit uunissa. Viipaloi sillä välin tatit ja paista niitä pannulla kuumassa öljyssä rosmariinin kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Halkaise patongit ja lusikoi karamellisoitu sipuli sekä paistetut tatit patongin väliin. Lisää päälle rucolaa ja parmesaanilastut. Lorauta mukaan vielä oliiviöljyä.

Resepti: Henrin Instagram

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan