Näin valmistuu tosi halpa kesäkurpitsapannu - nappaa resepti talteen!
Keskikesän puutarhat tarjoavat ruokapöytiimme nyt parastaan.
Keskikesän puutarhat tarjoavat ruokapöytiimme nyt parastaan. Kesäkurpitsasta saa helposti loihdittua vaikka ja mitä. Tästä edullisesta pannuruoasta kaaputtelee mennen tullen maukasta aterioitavaa neljälle.
Raaka-aineet ateriaan:
Noin 1 kg kesäkurpitsaa (2,95 €)
400 g sika-nauta jauhelihaa (2,75 €)
1 iso sipuli (0,25 €)
valkosipulia (0,20 €)
1 prk tomaattimurskaa (0,79 €)
Mustapippuria
Suolaa
Tuoretta timjamia
Tee kesäkurpitsapannu näin:
Paista jauheliha pannulla. Lisää paiston loppuvaiheessa sekaan pilkottu sipuli sekä valkosipulia. Rouskaise myllystä joukkoon mustapippuria sekä suolaa. Lisää lopuksi tomaattimurska, pilko joukkoon pätkä kesäkurpitsaa ja tuoretta timjamia.
Anna jauhelihakastikkeen muhia pienellä
lämmöllä ja ota seuraavaksi käsittelyyn kesäkurpitsa. Siivuttele se esimerkiksi
juustohöylällä pitkiksi siivuiksi, joista pyörittelet ruusukkeita/rullia.
Jos kastikkeen pannu kestää uunipaiston pidä se. Voit myös kauhoa kastikkeen uunivuokaan ja tehdä ruoan siihen. Sitten vaan asettelet, upottelet jauhelihakastikkeen päälle tekemäsi kurpitsaruusukkeet. Seuraavaksi pannu uuniin 200´C. Puolisen tuntia paistelua, herkku uunista ulos, koristeeksi timjamia ja eikun syömään.
Hinta yhteensä 6,94 €.
Herkullista kesänjatkoa!