Keikkuu! Joel Harkimo näyttää, miten kanapestopasta syntyy ulkomerellä aallokossa – kokki itse pettyy vain yhteen asiaan

Keikkuu! Joel Harkimo näyttää, miten kanapestopasta syntyy ulkomerellä aallokossa – kokki itse pettyy vain yhteen asiaan

Pentteristä saadaan miehistölle pöperöä, eikä kukaan saa palovammoja. Ei helposti merisairastuville!

Mainos
Mainos päättyy

Kahden vuoden kuluttua alkavaan maailman ympäri tapahtuvaan yksinpurjehdukseen valmistautuva Joel Harkimo on käynyt avomeripurjehduksella kisa-alukseensa tutustuakseen.

Keskiviikkona (17.7.) Jolle julkaisi kokkausvideon. Siitä saa paitsi nokkelan, nopeasti valmistuvan ja energiaa tarjoavan kanapastan reseptin, myös käsityksen, millaista ruuanlaitto ulkomerellä voi olla.

– Meillä on ollut ihan sairaan nätti viikko veneellä, ja nyt mennään Ruotsista takaisin itään päin. On vielä hyvät kelitkin, tuulee, mutta on lämmin, Jolle pohtii sipulia pilkkoessaan.

Mainos
Mainos päättyy
Kaksi vuotta sitten Jolle oli tekemässä Atlantin yli -sarjaa. Sekin suoritus oli sen verran vaativa, että siitä on tullut osa Golden Globe -maailmanympäripurjehdukseen vaadittuja osasuorituksia.
Kaksi vuotta sitten Jolle oli tekemässä Atlantin yli -sarjaa. Sekin suoritus oli sen verran vaativa, että siitä on tullut osa Golden Globe -maailmanympäripurjehdukseen vaadittuja osasuorituksia.

Kuumien rasvojen ja kiehuvien keitinvesien kanssa videolla puuhataan kuitenkin Jollen tulevaan koitokseen nähden kilteissä oloissa Itämeren saariston tuntumassa, ei maailman aavoilla valtamerillä.

Silti jännitystä riittää.

Krouvia puuhaa merellä

Kanapastan teko alkaa ainesten pilkkomisella, tässä tapauksessa veitsen alle joutuu sipuli. Pienikin keikutus voi ison ja terävän puukon kanssa olla ylen tarkkaa puuhaa.

– Veneessä vähän heiluu ja vähän on ekstrasäätöä, niin kokkaamiseni on aika suurpiirteistä, Jolle toteaakin kameralle.

Mainos
Mainos päättyy

Kokkailu sujuu harmittoman näköisesti. Sipulien ja aurinkokuivattujen tomaattien sekä mausteiden kuullotuksen ja esipaistamisen jälkeen mukaan pannulle lisätään paketista kanaa ja alkaa ruskistaminen. Sitten päälle lotrataan maun mukaan kermaa, eli energiaa syövässä meri-ilmastossa paljon.

– Huh, keittiössä tulee nopeasti kuuma. Lämmin päivä ja kaasuhella päällä, niin... Jolle tuumaa ja pyyhkii hikeä otsaltaan.

Väärinpäin päässä oleva lippis kuitenkin pitää hien ja hiukset aloillaan ruokailijoiden iloksi.

Kanapestopasta saa myös pestoannoksensa purkista.

Nyt keikahtaa!

Pentteriin on rakennettu pienveneeseen kuuluva keikkuva keittotaso, joka veneen kallistelusta riippumatta pysyy vaakatasossa. Ainakin teoriassa.

Mainos
Mainos päättyy

Kun alkaa olla pastan keittämisen aika tapahtuu kuitenkin jotain yllättävää. Vene keikahtaa niin, että, kamerakin putoaa ja kuvaaminen katkeaa.

– Ooiiiiippp... Jolle ehtii sanoa.

Keikkuminen jatkuu, mutta Jolle on saanut kattilaan sekä keitetyn pastan että kanasoossin, ja lisää pussista juustolastuja antamaan lisää puhtia. Seuraavassa otoksessa Jolle syö jo valmista kanapastaansa.

– Ja kun sanoin aikaisemmin, että voiko pestoa olla liikaa, niin laitoin vähän liikaa, eli sitä voi olla liikaa, aina parempiin suorituksiin pyrkivä Jolle sanoo hieman itsekriittisenä.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan