Hiiohoi, merimiespihvejä tarjolla – katso Saariston Martan resepti

Tällä setillä kestitsee neljä suuta mennen tullen ja tätä tehdään taatusti toistekin.
Pihvejä padassa tällä kertaa ja perinteisistä resepteistä poiketen ilman naudanlihaa ja olutta. Edullisemmin hyvään lopputulokseen pääsee porsaan kasslerilla ja vahvalla lihaliemellä. Parin tunnin haudutuksin syntyy mitä maukkainta pötyä pöytään.

Raaka-aineet ateriaan:
500 g porsaan kassleria (3,50 €)
2 kg perunaa (1,60 €)
3 sipulia (0,40 €)
Muutama valkosipulinkynsi
1,5 l lihalientä (vettä ja 3 lihaliemikuutiota)
Kokonaisia mustapippureita
3 laakerinlehteä
Rosmariinia
Suolaa
Suolakurkkua (1,50 €)
Tee merimiespihvit näin:
Viipaloi kasslerpaistista ohuen ohuita pihvejä, ja käytä lihat pannun lämmöllä.
Ota pata, johon kasaat vuorotellen perunaviipaleita, sipulirenkaita ja pihvejä.
Nakkaa sekaan valkosipulia, laakerinlehdet, kokonaisia mustapippureita, hieman suolaa ja rosmariinia.
Päällimmäiseksi pataan tulee perunakerros, ja lopuksi päälle lirutellaan kiehautettu lihaliemi.
Pataa pidetään uunissa ensin 200 asteessa tunnin verran, jonka jälkeen lämmön voi laskea 175 asteeseen.
Kypsennä ruokaa parisen tuntia. Pöytä on katettu ja merimiespihvien kelpo lisuke on suolakurkku.
Syömään!
Hinta yhteensä 7,00 €.
Lisää reseptivinkkejä löydät saaristonmartta.fi