fbq

Väite: Näin Anneli Auerin lapset saatiin "vihaamaan ja pelkäämään äitiään"

Lapset kertovat olleensa täysin sijaisperheensä armolla. Perheessä kuri oli kovaa, ilmapiiri pelottava eikä lähisukuun tai edes ystäviin saanut pitää yhteyttä.

Anneli Auer ja hänen ex-miesystävänsä Jens Kukka hakevat purkua seksuaalirikostuomioon korkeimmasta oikeudesta.

Nyt purkuhakemus on tullut osittain julkiseksi.

Hakemuksen liitteissä Annelin lapset kertovat sijoituskodin tapahtumista. Kertomukset ovat karua luettavaa ja poikkeavat täysin siitä, mitä lapset aiemmin kertoivat oikeudelle. Osa lapsista on jo täysikäisiä, osa aikuisuuden kynnyksellä.

Sijaisperheen armoilla

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Annelin lapset sijoitettiin lähisukulaiselle syksyllä 2009.

Tuleeko Anneli Auerista miljonääri? Näin hän kommentoi mahdollista tuomion purkamista

Kun Anneli vapautettiin murhasyytteestä, hakemuksen mukaan sijaiskodissa aloitettiin harjoittelemaan kertomuksia seksuaalirikoksista, jotka koskivat lasten äitiä ja hänen ex-miesystäväänsä Jens Kukkaa.

Jo tuolloin Annelin vanhin tytär oli muuttanut sijoituskodista lastenkotiin. Myöhemmin häntä kuultiin myös oikeudessa, jossa hän kiisti seksuaalirikossyytteet.

- He (lapset) toivat esille, että (sensuroitu) ovat saaneet heidät kertomaan näitä asioita, muun muassa kysymällä toistuvasti aiheista, ja reagoimalla kielteisesti, jos lapset eivät kertoneet epäillyn mukaisia asioita ja reagoimalla myönteisesti, jos lapset ovat tuoneet esille.

- Lasten kertomusten mukaan (sensuroitu) katkaisivat sijoituksen jälkeen ajan myötä siteet kaikkiin lasten aiemmassa elämässä olleisiin merkityksellisiin henkilöihin: äitiin, isosiskoon, sukulaisiin ja vanhan asuinpaikan ystäviin.

- Lapset kuvaavat olleensa täysin (sensuroitu) armoilla, ja että näiden kuri oli kovaa ja ilmapiiri pelottava, etteivät he saaneet olla ystäviinsä yhteydessä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lisäksi purkuhakemuksessa todetaan, että kolmen nuorimman lapsen välit kaikkiin läheisiin katkaistiin. Heidät saatiin vihaamaan ja pelkäämään äitiään sekä poismuuttanutta isosiskoaan.

Perättömiä lausuntoja antaessaan lapset olivat 7-12-vuotiaita.

Kärsivät huonoista oloista

Julkisista asiakirjoista selviää, että Anneli Auerin kolme nuorinta lasta oli sijoitettu erittäin traumaattisten kokemusten jälkeen lähisukulaiselle.

Tällaista on kadonneen Anneli Auerin arki lähiökodissa

Nyt lapset kuvaavat sijaisvanhempiensa käytöstä kontrolloivaksi ja rankaisevaksi.

Hakemuksen liitteessä todetaan, että kolme neljästä lapsesta muutti alaikäisinä oma-aloitteisesti sijaisperheestä pois lastensuojelulaitoksiin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- (Sensuroitu) kertoo tallenteella, kuinka huonot olot heillä olivat. Hän on muuttanut sieltä kolme vuotta aiemmin laitokseen 14-vuotiaana, kun sai puhuttua epäkohdista sosiaalityöntekijän kanssa.

Viimeisin sijaisperheeseen asumaan jäänyt lapsi muutti pois armeijan jälkeen.

Nyt lapset ovat iältään 18-23-vuotiaita.

Häpeä piinaa lapsia

Asianajaja Markku Fredmanin laatimassa hakemuksessa käy ilmi, että lapset, yhtä lukuun ottamatta, ovat ottaneet itsenäisesti yhteyttä äitiinsä. 

Toimittajan kommentti: Anneli Auerin alaikäiseen lapseen käytetty kuulustelutekniikka ei kestä päivänvaloa

Yksi lapsista ei ole ottanut yhteyttä, ja syyksi hän kertoo häpeän. Hän ei ole tavannut äitiään yli kymmeneen vuoteen, eikä hänellä ole yhteyttä sisariinsa.

Markku Fredman painottaa hakemuksessaan asianomistajien eli Auerin lasten halua tuomion purkuun.

- He kantavat huonoa omaatuntoa siitä, mitä heidät on saatu tekemään ja puhumaan. He kokevat syyllisyyttä, josta heidät tulee mahdollisuuksien mukaan vapauttaa.

Asian käsittely korkeimmassa oikeudessa jatkuu edelleen.

Kursivoidut kohdat ovat suoria lainauksia hakemuksesta.