fbq
Temptation Island Suomi toni

TIS-tähden järkyttävä rikostausta paljastui - petkutti tosi-tv-ystäväänsä ja löi naista nyrkillä naamaan

Seiskan selvityksen mukaan Temptation Island Suomen kolmannelta kaudelta tutulla Toni Rönköllä, 29, on erittäin värikäs rikostausta.

Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan Seiskalle, että Rönkkö on tuomittu vankeuteen lokakuun 11. päivä. Oikeus totesi hänen syyllistyneen petokseen, törkeään rattijuopumukseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Petosasiaan liittyy toinenkin TIS-tähti, kuudennelta tuotantokaudelta tuttu Leevi. Hän pyörittää Kehäsaneeraus-toiminimeä pääkaupunkiseudulla. Rönkön sometililtä ilmenee, että hän on ollut Leevin firmalla töissä.

Oikeuden asiakirjoissa mainitaan Rönkön asioineen ravintolassa Helsingin keskustassa. Hän oli vuonna 2020 tehnyt ravintolavarauksen luvattomasti Leevin yrityksen nimissä, ja laittoi myös 790 euron laskun firman piikkiin. Laskun Rönkkö oli kuitannut valenimellä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Leevi kertoi oikeudessa, ettei Rönköllä ollut oikeutta sopia firman laskuttamisesta.

Shokkipäätös Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa! TIS-Jape saa tylyt pakit: ”Paska keissi”

Temptation island suomi Leevi ja josku
Leevi osallistui Temppareiden kuudennelle kaudelle silloisen kumppaninsa Joskun kanssa. He erosivat ohjelman jälkeen.

Rönkkö tuomittiin maksamaan 670 euron vahingonkorvaukset ravintolan omistamalle yhtiölle.

Saman oikeudenkäynnin aikana Rönkkö tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hän oli kärähtänyt ratista tämän vuoden tammikuussa.

Oikeuden mukaan Rönkkö oli kuljettanut ajoneuvoa kortitta ja 1.49 promillen humalassa. Rönkkö myönsi syyllisyytensä esitutkinnassa.

TIS-Karimilla yllättävä yhteys väkivaltarikolliseen! Näin hän hehkuttaa ystävyyttään varmuusosastolla lusijaan

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hän ei saapunut oikeuteen, joten asia ratkaistiin poissaolosta huolimatta. Petosasiassa hän myönsi tehneensä ravintolavarauksen ja kuitanneensa laskun omalla nimellään.

Edellä mainituista kolmesta rikoksesta Rönkkö sai 55 päivän vankeusrangaistuksen. Tuomio on lainvoimainen.

Rönköllä on myös aiempaa rikostaustaa. Hänet on vuonna 2018 tuomittu naisen pahoinpitelystä. Teot sijoittuvat vuoteen 2017.

Rönkkö oli ollut ajelulla naisen kanssa, jonka jälkeen hän oli pahoinpidellyt naisen lyömällä tätä nyrkillä silmään.

Naiselle aiheutui lyönnistä kivun lisäksi vasempaan silmäkulmaan turvotusta, hematoomaa, sidekalvon alaista verenvuotoa ja silmänpohjan murtuma sekä takaraivoluun murtuma.

Nainen kertoi oikeudessa menettäneensä tajunsa lyönnin seurauksena, sillä hän oli lyönyt päänsä asfalttiin. Myöhemmin hän heräsi sairaalasta. Nainen joutui käymään eri sairaalaloissa kolmesti tapahtuman jälkeen.

Humalaisen Johanin käytös ihmetyttää Temptation Islandissa – työntää kätensä sinkkunaisen jalkoväliin

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Rönkkö kiisti aiheuttaneensa uhrin silmäpohjan murtuman, mutta myönsi muut pahoinpitelystä aiheutuneet asiat.

Syyttäjä vaati Rönkölle ehdollisen vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoa, sillä Rönkkö oli vuonna 2017 tuomittu ehdolliseen vankeuteen. Rönkkö oli siis koeaikana syyllistynyt pahoinpitelyyn.

Temptation island suomi
Toni oli mukana Temptation Islandin kolmannella kaudella. Hänet lähetettiin kotiin ohjelmasta kolmantena.

Rönkkö ja asianomistaja (uhri) olivat yrittäneet sopia asiasta sovittelussa. Sovittelussa päätettiin, että Rönkön tulisi maksaa uhrille aiheuttamansa vahingon edestä korvauksia kuukausittain kuuden kuukauden ajan.

Rönkkö ei ollut maksanut yhtäkään erää korvauksista kolme kuukautta sopimuksen laatimisen jälkeen. Asia jouduttiin siksi käsittelemään oikeudessa.

Lopulta oikeus tuomitsi Rönkön pahoinpitelystä. Käräjäoikeuden tuomiolauselmassa listattiin miehen aikaisemmat rikostuomiot Ylivieska-Raahen käräjäoikeudesta.

Sen mukaan Rönkkö on vuosien 2015-2017 aikana syyllistynyt seuraaviin rikosnimikkeisiin: pahoinpitely, varkaus, vahingonteko, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta sekä laiton uhkaus.

Edellisistä rikoksista hän sai kolmen kuukauden ja 15 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen. 

Käräjäoikeus määräsi edellisen ehdollisen vankeusrangaistuksen täytäntöönpantavaksi. Pahoinpitelyn seurauksena Rönkkö tuomittiin neljäksi kuukaudeksi ja 15 päiväksi vankeuteen.

Tätä et nähnyt tv:ssä – varattu Joanna ja sinkku-Nero päätyvät sänkyyn Temptation Islandilla: "Tämä oli helvetin huono idea"

Rangaistus kuitenkin muunnettiin 125 tunnin yhdyskuntapalvelukseksi. Rönkkö määrättiin maksamaan uhrille yli 3 700 euron vahingonkorvaukset.