fbq
Mies tyhjensi naisen polkupyörän kumin – joutui käräjille: ”Pyöräillessä kuului klonks, klonks” | Seiska
Rikos
27.12.2021 22:15
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus
Espoon käräjäoikeus
Mies tyhjensi naisen polkupyörän kumin – joutui käräjille: ”Pyöräillessä kuului klonks, klonks”
Rikos
27.12.2021 22:15
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus

Syyttäjä halusi saada rikostuomion 45-vuotiaalle miehelle, joka oli tyhjentänyt naisen polkupyörän kumin. Syyttäjä esitti miehelle rangaistusta lievästä vahingonteosta, mutta lopulta syyte hylättiin.

Erikoinen, Länsi-Uudenmaan käräjille johtanut tapahtuma sai alkunsa toukokuun 16. päivänä Espoossa, tarkemmin Olarin Prisman pihasta.

Tuolloin naishenkilö ajoi polkupyörällään kaupan pihaan. Polkupyöränsä parkkeerannut nainen huomasi jonkun ajaneen hänen perässään ja myöhemmin nainen tunnisti kyseisen miehen.

Ajeli tyhjällä kumilla

Kun nainen tuli kaupasta ulos, hän huomasi polkupyöränsä kumin tyhjentyneen. Tällöin naiselle tuli tunne, että kyseinen mies oli tyhjentämisen takana.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiokirjelmästä käy ilmi, että nainen pyöräili kotiinsa tyhjentyneestä takarenkaasta huolimatta.

– Pyöräillessä oli kuulunut ”klonks”, ”klonks”, tuomiokirjelmässä kuvaillaan.

Lue myös: Korujaan Sanna Kiiskelle lainanneet joutuivat monimutkaiseen valheiden verkkoon: Se oli kuin painajaiselokuvasta

Kotiin päästyään nainen oli soittanut Prismaan. Pian selvisi, että videotallenteessa näkyi miehen tyhjentävän rengasta.

Myöhemmin kotonaan nainen yritti pumpata ilmaa renkaaseen, mutta hän huomasi renkaan olevan rikki. Nainen vaati oikeudessa, että mies korvaisi 49 euroa uudesta renkaasta.

Viulut maksoi valtio

Käräjäoikeus perusteli syytteen hylkäämistä sillä, ettei näyttö riittänyt siihen, oliko miehen menettely vahingoittanut naisen rengasta vai.

Mies myönsi tyhjentäneensä kumin, mutta ei vahingoittaneensa rengasta. Koska nainen oli ajanut tyhjentyneellä kumilla, renkaan rikkoutumista ei voida katsoa johtuneen suoraan miehen menettelystä. Näin ollen myös naisen esittämä 49 euron lasku jäi hänen omaksi kulukseen.

Lue myös: Tunnetulle elokuvaohjaajalle vaaditaan vankeutta savolaisen kiinteistönvälittäjän kavallusoikeudenkäynnissä!

Isoin lasku tapauksesta lankesi valtiolle, sillä miehen 1 093 euron oikeudenkäyntikulut maksettiin valtion pussista.

Tuomiosta ei käynyt ilmi, miksi mies oli tyhjentänyt naisen kumin. Tuomio ei vielä ole lainvoimainen.