fbq
Sellimurha

Kaksi vangittu Vantaan sellimurhasta – 21-vuotias seksuaalirikollinen koki julman kuoleman

Tammikuun 27. päivänä Vantaan matkasellissä oli kuusi miestä, joista yksi löydettiin kuolleena.

Pian selvisi, että 21-vuotias kuollut mies oli tuomittu seksuaalirikoksista. Turun hovioikeus vahvisti tuomiot vuonna 2018. Uhrit olivat tekoaikaan 14- ja 15-vuotiaita.

Seiskan selvityksen mukaan 21-vuotias oli saanut tuomioita myös pienemmistä rikoksista, kuten varkauden yrityksestä ja vahingonteosta.

Matkasellissä hän odotti uutta oikeudenkäyntiä, tällä kertaa uhrin asemassa. Hänet oli pahoinpidelty elokuussa Helsingin Oodi-kirjaston edessä.

Pahoinpitelyä käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa siitä huolimatta, vaikka 21-vuotias ei enää itse päässyt istuntoon. Hänet oli jo tuolloin todettu kuolleeksi. Tästä pahoinpitelystä ei vielä ole annettu tuomiota.

Epäily: Vanki surmattiin selliin Vantaan vankilassa - viisi henkilöä otettu kiinni

Sellimurhan tutkinta on edennyt rivakasti. Alun perin poliisi epäili kaikkiaan viittä samassa sellissä ollutta miestä.

Nyt tutkinta on edennyt niin, että tapauksen johdosta kaksi miestä on vangittuna. Rikosnimeke on muuttunut taposta murhaksi.

– Tehtyjen kuulusteluiden ja teknisten tutkimusten perustella rikosnimike on muutettu murhaksi, koska uhriin oli kohdistettu erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoi poliisin tiedotteessa.

Vantaan vankilasurma oli "erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa": viisi vangittu murhasta epäiltynä - uhri löytyi matkasellistä