fbq
Kotimaa
23.11.2021 12:40
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: Seiskan toimitus
Lauri Ylönen
Yle: Lauri Ylösen markkinoimat, liki valmiit luksustalot purettiin Porvoossa – taustalla rakennusyhtiön konkurssi
Kotimaa
23.11.2021 12:40
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: Seiskan toimitus

Rock-tähti Lauri Ylönen ei ole koulutettu arkkitehti, mutta hän on silti taitava ja kiitelty talojen design-suunnittelija.

Lauri
Lauri Ylönen tekee rakennusten suunnittelutöitä Alvardag-yrityksensä kautta. MOT:lle firma sanoo, että sen Permiso-yhtiö huijasi heitä. 

Ylen tutkivan journalismin ohjelma MOT kertoi maanantaina 21.11., että Laurin nimellä markkinoituja taloja on jyrätty maan tasalle Porvoossa, ennen kuin ne olivat valmistuneet. Syynä on rakennusyhtiön konkurssi ja siitä seurannut asunto-osakeyhtiön konkurssi.

Lauri Ylösellä ei ole konkurssiasian kanssa mitään tekemistä, sillä hän antoi panoksensa rakennusprojektiin vain suunnittelijana. 

Kuva: Nämä rakenteilla olleet talot on jyrätty maan tasalle Porvoossa

Ongelmat alkoivat, kun talojen rakennusurakoista vastannut Permiso-yhtiö ajautui konkurssiin. Konkurssia oli edeltänyt monimutkainen yrityskauppajärjestely, jossa Permiso oli ostanut talousvaikeuksiin ajautuneen suurehkon Sisco-rakennusyhtiön. 

Tästä seurasi puolestaan asunto-osakeyhtiön konkurssi ja kaikki rakenteilla olleet kahdeksan upeaa asuntoa purettiin. Asuntoja hankkineille seurauksena oli ennakkomaksujen menetykset ja riidat vakuutusyhtiön kanssa. Ylen mukaan asuntoja ostaneet hakevat korvauksia kohdetta rahoittaneelta pankilta.

Lue myös: Huono onni vainoaa Lauri Ylösen talonrakennuskohteita – kuva Tommi Korpelan ja Kari Hietalahden kovia kokeneesta mökistä!

Lauri Ylönen ja hänen Alvardag-yhtiönsä puolestaan katsovat, että rakennusyhtiö on huijannut sopimuskumppaneitaan.

Lue myös: Lauri Ylösen suunnittelemasta luksuslukaalista paljastui vakava rakennusvirhe – Aleksi Valavuoren koti massiivisen remontin keskellä!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »