fbq
vappu pimiä ja wille rydman

Wille Rydman häirintäkohun keskiössä - nyt Vappu Pimiä iski lusikkansa soppaan: "Tuntuu tosi erikoiselta"

Juontaja Vappu Pimiä, 44, täräyttää mielipiteensä sunnuntain (19.6.) Helsingin Sanomien julkaisemaan artikkeliin kansanedustaja Wille Rydmanin, 36, (kok.) ahdistelutapauksesta. Jutussa useat naiset ovat avautuneet Rydmanin ahdistavasta käytöksestä.

Vappu julkaisi Instagramin 24 tuntia näkyvissä tarinoissaan sunnuntaina (19.6.) videokuvaa mökiltä, kun hän oli aikeissa mennä saunaan. Vappu jutteli someseuraajilleen samalla kansanedustaja Wille Rydmanin tapauksesta, jossa yhdeksän naista on avautunut Hesarille kansanedustajan epäasiallisesta käytöksestä laajassa artikkelissa.

Katso myös: Lue HS:n juttu tästä

Artikkelissa Helsingin Sanomat oli selvittänyt jo kauan väitteitä kansanedustaja Rydmanin epäasiallisista suhteista nuoriin naisiin ja alaikäisiin tyttöihin. Jutussa oli käyty läpi myös Keskusrikospoliisin tekemiä kuulustelupöytäkirjoja vuodelta 2020, jolloin poliisin tutkijat kuulustelivat yhdeksää naista. Juttu sai alkunsa, kun 17-vuotias tyttö oli kertonut seksuaalisen kaltoinkohtelun uhreja auttavassa chat-palvelussa, että hänen puolueensa jäsen olisi kymmenen vuoden ajan ahdistellut 14–17-vuotiaita.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Useiden naisten kertomusten perusteella Rydman olisi hyödyntänyt poliittista asemaansa, kun hän oli hakeutunut tekemisiin nuorten naisten ja tyttöjen kanssa.

Myös Vappu Pimiä halusi kertoa julkisen mielipiteensä tapauksesta.

– Yleensä ei tuu näihin yhteiskunnallisiin aiheisiin hirveesti alettua läyhäämään, ja haluan tässäkin nyt sanoa sen, että syytön kunnes toisin todistetaan, mutta tota, sanotaan näin, että kun itsekin olen näin 44 vuoden ikään asti elänyt ja nähnyt tuolla silloin kun nuorempana tyttönä tuli kylillä käytyä, niin kyllähän siellä kaikenlaista ukkoa oli liikenteessä. Ihan päättävissäkin asemassa olevia. Onneksi niitä on tosi vähän, mutta niitä on. Niitä on aina ollut, niitä tulee aina olemaan. Ja se, että niitä tuodaan julkisuuteen, on musta tosi hyvä asia, Vappu laukoo.

Vappu Pimiän raataminen palkitaan juhannuksena – suosikkijuontaja paljastaa kesäperinteensä

Osa HS:lle puhuneista naisista oli ollut tapahtuma-aikaan alaikäisiä, ja osa kertoi alkoholin tuputtamisesta ja väkivallasta. Vappu kertoo kyllä lukeneensa Rydmanin vastineen, mutta jatkaa:

– Jotenkin tuntuu tosi erikoiselta, että yhdeksän naista, joista kaikki ei edes tunteneet toisiaan, niin kertoisivat näin samankaltaista tarinaa ja siinä ei olisi mitään totuuspohjaa, Vappu miettii.

– Se, että ihmiset tekee virheitä ja että ihmisillä on huonoja taipumuksia, se on inhimillistä. Mutta silloin kun tehdään väärin, niin silloin käsi nostetaan virheen merkiksi pystyyn.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vappu kertoo myös mielessään olleesta näkökulmasta, joka monelta unohtui.

– Onhan ihmisillä erilaisia seksuaalisia mieltymyksiä, on erilaisia fantasioita... Mutta se, että jos ne ei ole laillisia tai ne satuttaa jotakin, niin silloin ne on syytä jättää vain fantasioiksi, eikä toteuttaa niitä. Sit jos tällaista on, onhan kaikenlaista seksiaddiktiota ja muuta olemassa, niin niihin saa apua. Mutta joo, on herättänyt paljon ajatuksia varsinkin näin kahden tyttölapsen äitinä ja kun itsekin oon joskus aikoinaan nuorena tyttönä nähnyt kaikennäköistä tuolla jossain baaritiskeillä.

Vappu myös antaa kehuja niille rohkeille naisille, jotka asiasta ovat kertoneet, sillä juontaja kertoo tietävänsä kuinka helposti sosiaalisessa mediassa voi saada lokaa niskaan.

Pekka Haaviston koronalle altistunut teinityttö: "Ryyppäsin ja pulikoin vihreiden puoluejohdon kanssa"

Wille Rydman on kertonut Twitter-tilillään, että aikoo "erittäin todennäköisesti" tehdä Helsingin Sanomien julkaisemasta jutusta rikosilmoituksen törkeänä kunnianloukkauksena.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Wille myös kirjoittaa Twitter-tilillään, että hän jo saanut "karmean leiman", eivätkä todistelut tai argumentit auta.