fbq
Vesa-Matti Loiri

Vesa-Matti Loiri on kuollut

Koko kansan arvostama ja rakastama Vesa-Matti Loiri menehtyi tänään (10.8.) vaikeiden sairauksien murtamana. Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat. Loirin kuoleman vahvisti Seiskalle hänen ex-vaimonsa Riitta Loiri. Hän otti surunvalittelut itkuisena vastaan.

Seiska kertoi Veskun uusista terveyshuolista huhtikuussa.

Viihdelegendan ystäväpiiriin kuuluvat tahot vahvistavat tuolloin Seiskalle, että huoli ikonisen taiteilijan voinnista on todellinen.

Seiska kertoi Loirin kunnon romahtamisesta ja sairaalan joutumisesta elokuun alussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kunto romahti – Vesa-Matti Loiri joutui sairaalahoitoon

Vesku puhui sairauksistaan ja terveydentilastaan avoimesti julkisuudessa lukuisissa yhteyksissä. Monisairas viihdetaiteilija on kertonut sairastavansa kakkostyypin diabetesta, verenpainetautia ja uniapneaa. Veskulla on myös krooninen kyynärpäävamma, ja hän on kärsinyt sen aiheuttamista tulehduksista.

Uusia terveyshuolia: Vesa-Matti Loiri vetäytyi äkisti valokeilasta – läheiset ystävät huolissaan

Alkuvuodesta herännyt – ja kuukausien myötä entisestään vahvistunut – ystävien huoli ei kuitenkaan ollut turha.

– Vesku on vetäytynyt valokeilasta tyystin. Hän on likipitäen erakoitunut. Tähän saattaa olla syynä pahentunut terveyshuoli, Seiskalle kerrottiin huhtikuussa.

Vesa-Matti Loiri
Vesa-Matti Loiri vetäytyi julkisuudesta viimeisenä elinvuotenaan.

Vesa-Matti Loiri loisti myös näyttämöllä – näistä teatterirooleista hänet muistetaan

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Uutisen aikaan Seiskan työryhmä tavoitti useita Veskun ystäväpiirin kuuluneita ihmisiä. Puheissa toistuu vahva myötätunto ja murhe.

Jari Tervo kirjoitti Vesa-Matti Loirin testamentin – näin uusia terveyshuolia kohdannut viihdelegenda kertoi vastoinkäymisistään

Veskun kuolema on suuri menetys suomalaiselle teatteri-, elokuva- ja musiikkimaailmalle.

Veskusta tuli tunnettu jo 17-vuotiaana, kun hän näytteli Mikko Niskasen ohjaaman Pojat-elokuvan traagisen pääroolin Jakea vuonna 1962. 

Vesku Show sai alkunsa Vesa-Matti Loirin ja Spede Pasasen käsikirjoitetusta riidasta – myös nämä tv-sarjat rakentuivat Loirin ympärille

Veri veti laulajanakin pienestä asti kunnostautunutta nuorta Veskua näyttämöille, ja hän pääsi Teatterikouluun 1963 vain 18-vuotiaana. 

Itselleenkin tärkeitä teatterirooleja olivat ”Jumalan valitsema kansanjohtaja” Kosola Arvo Salon Lapualaisoopperassa, Tuomaksen rooli Kalle Holmbergin ohjaamassa Seitsemässä veljeksessä ja Nikolai Stavrogin rooli Dostojevskin Riivaajissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Mihin Vesa-Matti Loiri katosi? Jätti julkisuuden ja somen – kuukausien hiljaiselo

Vesku oli kuukausipalkalla Helsingin kaupunginteatterissa 1966–1971 ja Turun kaupunginteatterissa  1973–1977.

Hän näytteli elämänsä aikana 70 elokuvassa. Vesku teki haastavia ja vakavia leffarooleja samaan aikaan, kun kantoi koko kansan koomikkosankarin viittaa Uuno Turhapurona vuodesta 1971 aina viimeiseen Uuno Turhapuro - This Is My Life -elokuvaan, joka sai ensi-iltansa vuonna 2004.

Tiesitkö? Jalkapalloon rakastunut Vesku Loiri oli lupaava maalivahti – HJK palkkasi viihdelegendan SM-sarjajoukkueeseen!

Liki 60 vuotta kestäneen uransa aikana Loiri teki 30 levyä, joita on myyty yli 660 000 kappaletta. 

Musiikki oli viimeisinä vuosikymmeninä hänelle näyttelemistä tärkeämpää.

Vesa-Matti Loiri hautasi kaksi poikaansa ja yritti itsemurhaa vaimonsa kuoleman jälkeen – teki kohtalokkaan ennustuksen omasta lähdöstään